Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συναγερμός στη Ζάκυνθο: Η φωτιά απειλεί το χωριό Κερί

Συναγερμός στη Ζάκυνθο: Η φωτιά απειλεί το χωριό Κερί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ζάκυνθος, Πυρκαγιά, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Φωτιά,

Το μεσημέρι της Κυριακής, τα μέτωπα της αρχικής πυρκαγιάς στον Αγαλά Ζακύνθου διασπάστηκαν και αυτή τη στιγμή ένα πύρινο μέτωπο κατευθύνεται προς το χωριό Κερί.

Όλες οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις το νησιού βρίσκονται στο σημείο δημιουργώντας μια αντιπυρική ζώνη ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν (5-6 μποφόρ) δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών. Αυτή τη στιγμή δεν κινδυνεύουν κατοικίες του χωριού ή τουριστικά καταλύματα.

Τεράστιος την Κυριακή ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς – κατηγορία «4» – προβλέπεται για σήμερα Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, σε αρκετές περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) προς ενημέρωση των πολιτών.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για σήμερα Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019, προβλέπει πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για την Αττική, την Εύβοια, τη Μυτιλήνη, τη Χίο, τη Σάμο, την Ικαρία, τις Κυκλάδες, το Ρέθυμνο, τα Χανιά, τα Κύθηρα, τη Λακωνία, την Αργολίδα και την Κορινθία.

Σχετικά άρθρα