Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι αλλάζει στον έλεγχο ΚΤΕΟ

Τι αλλάζει στον έλεγχο ΚΤΕΟ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυτοκίνητο, ΚΤΕΟ,

Aλλαγές έρχονται στα ΚΤΕΟ μέσα στις επόμενες μέρες για τον έλεγχο των ΙΧ.

Όπως είναι γνωστό θα κόβονται από τα ΚΤΕΟ όσα οχήματα ελεγχθούν και εντοπιστούν με «πειραγμένα χιλιόμετρα».

Η απόφαση είχε ανακοινωθεί ότι θα τεθεί σε εφαρμογή στις 26 Σεπτεμβρίου.

Υπολογίζεται ότι μεγάλο μέρος των οχημάτων που ελέγχονται κάθε χρόνο έχουν «γυρισμένα» χιλιόμετρα, προκειμένου στις μεταπωλήσεις να φαίνεται ότι έχουν διανύσει μικρότερο αριθμό χιλιομέτρων από τον πραγματικό.

Να σημειωθεί ότι η απόφαση ορίζει πως με καταγεγραμμένη «σοβαρή έλλειψη» θα «κόβονται» από τα ΚΤΕΟ τα οχήματα που θα περνούν από τεχνικό έλεγχο και θα διαπιστώνεται διαφορετικός αριθμός χιλιομέτρων απ΄ αυτόν που εμφανιζόταν στα δελτία παλαιότερων ελέγχων.

Βάσει της συγκεκριμένης απόφασης, η ένδειξη του μετρητή διανυθέντων χιλιομέτρων του οχήματος σε κάθε τεχνικό έλεγχο πρέπει να είναι μεγαλύτερη από τις ενδείξεις κατά τους προηγούμενους τεχνικούς ελέγχους.

«Σε περίπτωση διαπίστωσης οποιασδήποτε ανακολουθίας των ενδείξεων του μετρητή διανυθέντων χιλιομέτρων, είτε σε σχέση με την ένδειξη του αμέσως προηγούμενου ελέγχου είτε με παλαιότερου, σημειώνεται αυτόματα από το Μηχανογραφικό Σύστημα του ΙΚΤΕΟ Σοβαρή Έλλειψη».

Αντιθέτως, στην περίπτωση που κατά τη διαδικασία του ελέγχου του ιστορικού του τεχνικού ελέγχου του οχήματος, βρεθεί η παρατήρηση «Επανεκκίνηση καταγραφής χιλιομέτρων (μιλίων)» ή «Αντικατάσταση μετρητή χιλιομέτρων (μιλίων)», το Μ.Σ. του ΚΤΕΟ δεν σημειώνει Σοβαρή Έλλειψη.

Σχετικά άρθρα