Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συναγερμός: Φωτιά στη Σάμο – Εκκενώθηκαν ξενοδοχεία

Συναγερμός: Φωτιά στη Σάμο – Εκκενώθηκαν ξενοδοχεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Πυρκαγιά, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Σάμος, Φωτιά,

Φωτιά εκδηλώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή Μεσόκαμπος, στη Σάμο, με τις τοπικές Αρχές να προχωρούν στην προληπτική εκκένωση πέντε ξενοδοχείων.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αποτελούμενες από 31 πυροσβέστες με 13 οχήματα.

Σημαντική είναι η συμβολή και των εναέριων μέσων, καθώς τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού.

Πάντως, τις προσπάθειες κατάσβεσης, στις οποίες συμμετέχουν δεκάδες εθελοντές, δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Το απόγευμα η φωτιά εξελίσσεται σε δύσβατο σημείο, μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Ο δήμαρχος του νησιού, Χριστόδουλος Σεβαστάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ», δήλωσε ότι δόθηκε εντολή εκκένωσης για δύο ξενοδοχεία.

Η απόφαση, κατά τον ίδιο, ελήφθη για προληπτικούς λόγους.

Από την πλευρά του, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Νίκος Κατρακάζος, έκανε λόγο για εκκένωση συνολικά πέντε ξενοδοχείων, καθώς απομακρύνθηκαν 500 τουρίστες.

Την ίδια στιγμή, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες των πυροσβεστικών Αρχών να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά στην περιφερειακή οδό του Αιγάλεω, στη λεωφόρο ΝΑΤΟ.

Δεκάδες είναι τα μέτωπα και στην υπόλοιπη Ελλάδα, με τα κυριότερα να εντοπίζονται στις περιοχές Καστρίτσα Ιωαννίνων, Βροντερό Φλώρινας, Ριόλο Αχαΐας, Βάρδα Ηλείας, Γύθειο Λακωνίας και Τσουκαλέικα Μεσσηνίας.

Νωρίτερα, οι πυροσβεστικές Αρχές έθεσαν υπό έλεγχο τις φωτιές σε Βασιλικά Σαλαμίνας, Διόνυσο Αττικής, Μεγαλόπολη Αρκαδίας, Λακκί Λέρου.

Σχετικά άρθρα