Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δήμος της Κρήτης χορηγεί τοπικό διαβατήριο στους πιστούς επισκέπτες

Δήμος της Κρήτης χορηγεί τοπικό διαβατήριο στους πιστούς επισκέπτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κρήτη, Τουρισμός, Τουρίστες,

Ένα ξεχωριστό τρόπο σκέφτηκαν στον Δήμο Χερσονήσου της Κρήτης για να «αγκαλιάσουν» και να ενισχύσουν κι άλλο τους δεσμούς με τους τουρίστες που είναι πιστοί επισκέπτες της περιοχής, αλλά και όσους επιλέγουν να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου στον Δήμο.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο θεσμό, της χορήγησης «τοπικού διαβατηρίου» που έχει τόσο συμβολικό, τιμητικό χαρακτήρα, αφού ουσιαστικά καθιστά τους τουρίστες συμβολικούς δημότες Χερσονήσου, όσο όμως και πρακτικά οφέλη, καθώς οι κάτοχοί του θα μπορούν να απολαμβάνουν εκπτώσεις σε αγορές και υπηρεσίες, ειδικές προσφορές και άλλα προνόμια από επιχειρήσεις και καταστήματα που θα συμμετέχουν στο εγχείρημα αυτό του Δήμου.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει το neakriti.gr, η αντιδημαρχία Τουρισμού, Πολιτισμού και Απασχόλησης αποφάσισε στο εξής να τιμά τους επαναλαμβανόμενους επισκέπτες και πιστούς φίλους του Δήμου, καθώς και όσους επιλέγουν τον Δήμο Χερσονήσου για να παντρευτούν, προσφέροντάς τους ένα «τοπικό διαβατήριο» (local passport), κάνοντάς τους έτσι, έστω και συμβολικά, δημότες του.

Το διαβατήριο αυτό όμως θα έχει επιπλέον και χρηστική ιδιότητα για τους κατόχους του, καθώς συνδέεται με προνομιακό πρόγραμμα (loyalty program) και προσφέρει εκπτώσεις, προσφορές και άλλα προνόμια στους κατόχους του, σε συνεργασία με την τοπική επιχειρηματικότητα, φορείς και οργανισμούς.

Οι επιχειρήσεις (partners) που υποστηρίζουν αυτή την πρωτοβουλία θα κάνουν αναφορά στην ιστοσελίδα τους και, σε εμφανές σημείο στην ίδια την επιχείρηση, θα υπάρχει αυτοκόλλητο με την ένδειξη: «Chersonissos Municipality Partner Local Passport – “Φίλοι, welcome here».

Ήδη, πολλές επιχειρήσεις, ξενοδοχεία, εταιρείες μεταφορών, ταξί, ο Εμπορικός Σύλλογος Χερσονήσου, η Ένωση Διαμερισμάτων Ν. Ηρακλείου «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ», η Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου κ.ά. έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους ως υποστηριχτές-χορηγοί στο νέο αυτό εγχείρημα της Αντιδημαρχίας Τουρισμού.

Οι κάτοχοι του διαβατηρίου του Δήμου Χερσονήσου θα ενημερώνονται από τον ιστότοπο της Αντιδημαρχίας Τουρισμού landofexperiences.gr, όπου δημιουργήθηκε ήδη μια ειδική ενότητα για τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και αναφέρονται αναλυτικά τα στοιχεία τους (διεύθυνση, τηλέφωνο, e-mail), καθώς και τα διάφορα προνόμια που προσφέρει η κάθε επιχείρηση.

Ο απερχόμενος δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Μαστοράκης, δήλωσε ότι «με το τοπικό διαβατήριο η δημοτική Αρχή δείχνει την τεράστια εκτίμησή της, την ευγνωμοσύνη και τον σεβασμό της σε εκείνους που επιλέγουν τον προορισμό «Δήμος Χερσονήσου», από την Αμνισό ως τα Μάλια, ως τον τόπο διακοπών τους, χαλάρωσης, ηρεμίας και ξεκούρασης, καθώς και ως τον τόπο ανταλλαγής αιώνιας υπόσχεσης αγάπης και απαρχής της κοινής τους συμβίωσης».

Σχετικά άρθρα