Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας από τον ΟΑΕΔ – Ποιους αφορά

Νέο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας από τον ΟΑΕΔ – Ποιους αφορά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανεργία, Άνεργοι, Μαρία Καραμεσίνη, ΟΑΕΔ,

Ενα νέο πρόγραμμα αυτοαπασχόλησης για 10.000 ανέργους, μέσω του οποίου θα μπορούν να δοθούν έως και 12.000 ευρώ, κατά κεφαλήν, για τη δημιουργία μιας νέας επιχείρησης, ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ .

Το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ αφορά ανέργους ηλικίας από 18 έως και 66 ετών ενώ η επιχορήγηση της επιχείρησης θα διαρκεί για 12 μήνες.

Οι ωφελούμενοι άνεργοι της πρωτοβουλίας του ΟΑΕΔ θα χωρίζονται σε δυο ηλικιακές κατηγορίες:

α) 2.000 άτομα ηλικίας 18 έως 29 ετών

β) 8.000 άτομα ηλικίας 30 έως 66 ετών

Οι ωφελούμενοι θα πρέπει να εγγυηθούν ότι θα διατηρήσουν την επιχείρησή τους για τρεις μήνες μετά τη λήξη του προγράμματος του ΟΑΕΔ.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη στο πρόγραμμα είναι η εγγραφή στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ μέχρι και την ημερομηνία έναρξης της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας στη ΔΟΥ.

Σε περίπτωση που είχαν προηγούμενη επιχειρηματική δραστηριότητα θα πρέπει να έχει διακοπεί από έως και τις 31 Δεκεμβρίου του 2011.

Καραμεσίνη: Αν συνεταιριστούν τρεις άνεργοι θα επιχορηγηθούν με 24.000 ευρώ

Η διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη έκανε λόγο για ένα γενναιόδωρο πρόγραμμα που προσφέρει τη δυνατότητα σε όλους αυτούς που δεν μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας να έχουν τη δυνατότητα να ενισχυθούν από τον ΟΑΕΔ, για να ιδρύσουν μία επιχείρηση ή να χρηματοδοτήσουν τα πρώτα βήματα της επιχείρησης που έχουν πρόσφατα ιδρύσει.

Αναφορικά με τα ποσά της επιχορήγησης του προγράμματος επιχειρηματικότητας του ΟΑΕΔ η κυρία Καραμεσίνη εξήγησε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Είναι ποσό επιχορήγησης 12.000 ευρώ σε μεμονωμένους επιχειρηματίες ή μέλη εταιρειών με ποσοστό πάνω από 51% ο καθένας στο εταιρικό κεφάλαιο».

Παρά ταύτα, σύμφωνα με τη διοικήτρια του ΟΑΕΔ, «σε περίπτωση που δύο άνεργοι επιθυμούν να συγκροτήσουν από κοινού επιχείρηση και βάζουν 50% ο καθένας τους στο εταιρικό κεφάλαιο, τότε δίνονται από 9.000 ευρώ σε καθέναν από αυτούς, συνολικά 18.000 ευρώ».

Με τον ίδιο τρόπο, αν συνεταιριστούν τρεις άνεργοι για τη σύσταση εταιρείας, τότε η επιχορήγηση του ΟΑΕΔ θα φτάσει τις 24.000 ευρώ.

Η Μαρία Καραμεσίνη εξήγγειλε επίσης ότι από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα «Προώθησης της νεανικής επιχειρηματικότητας».

Το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ θα αφορά άνεργους νέους, ηλικίας από 18 έως 29 ετών, που καταθέτουν επιχειρηματικές ιδέες και σχέδια.

«Μετά την αξιολόγηση, τα βιώσιμα σχέδια θα ενισχύονται από τον ΟΑΕΔ, για να καταλήξουν στην ίδρυση επιχειρήσεων» επισημαίνει η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, σημειώνοντας ότι, κατά τα πρώτα βήματά τους, οι νέοι επιχειρηματίες θα έχουν δικαίωμα σε δωρεάν υποστήριξη και καθοδήγηση από μέντορες, προκειμένου να εξασφαλίσουν περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας και βιωσιμότητας στις επιχειρήσεις τις οποίες στήνουν.

Σχετικά άρθρα