Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πυρκαγιά ξέσπασε στις 3.18 στην Παιανία στους πρόποδες του Υμηττού

Πυρκαγιά ξέσπασε στις 3.18 στην Παιανία στους πρόποδες του Υμηττού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αττική, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Νίκος Χαρδαλιάς, Παιανία, Περιφέρεια Αττικής, Πέτρος Φιλίππου, Πυρκαγιά, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Φωτιά,

Πυρκαγιά ξέσπασε στις 03.18 σε δασική έκταση στην Παιανία Αττικής, στους πρόποδες του Υμηττού.

Όπως έγινε γνωστό από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας εκκενώθηκαν σπίτια στην Παιανία προληπτικά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχουν αναφερθεί ζημιές εξωτερικά σε τέσσερις οικίες.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κανένας τραυματισμός.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 141 πυροσβέστες με 46 οχήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας συνδράμουν και εναέρια μέσα.

Συγκεκριμένα από αέρος επιχειρούν πέντε αεροσκάφη, πέντε ελικόπτερα, ένα ελικόπτερο σε συντονιστικό ρόλο, καθώς και δύο ελικόπτερα του στρατού.

Συνδράμουν επίσης δύο μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού και δύο της περιφέρειας, καθώς και εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα και υδροφόρες ΟΤΑ.

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Βασίλειος Ματθαιόπουλος έθεσε σε γενική επιφυλακή το Πυροσβεστικό Σώμα στην Αττική και σε μερική όλη την Ελλάδα.

Στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ στο μέτωπο της πυρκαγιάς ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από δασική έκταση, πλησίον της οδού Σερρών, στην Παιανία, και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Από την πρώτη στιγμή διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων από την Aστυνομία στην οδό Ιονίου, ενώ λίγο αργότερα διακόπηκε επίσης η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και στη λεωφόρο Κατεχάκη, από το ύψος της οδού Πίνδου έως και Σακέτα, καθώς και στην Αττική Οδό, στο ύψος της εξόδου για Καισαριανή.

Υπό έλεγχο

Υπό έλεγχο βρίσκεται η κατάσταση στην Παιανία, με τον αντιπεριφερειάρχη Αττικής, Πέτρο Φιλίππου να επισημαίνει ότι αν και κάηκε ένα παλιό σπίτι, δεν κινδύνεψαν ζωές.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Φιλίππου σημείωσε ότι πλέον δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή.

Παρακάλεσε ωστόσο τους κατοίκους να μην επιχειρήσουν να πλησιάσουν με τα αυτοκίνητά τους τα σπίτια τους, τα οποία εκκενώθηκαν από νωρίς το πρωί, καθώς οι δρόμοι είναι στενοί και θα δυσχεράνει πολύ η μετακίνηση των υδροφόρων και των οχημάτων της Πυροσβεστικής.

Ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή, ενώ ένα Σινούκ και δύο καναντέρ κάνουν ρίψεις.

Να μην επεκταθεί στο δάσος της Καισαριανής

Άνοιξαν το τμήμα της Αττικής Οδού προς Καισαριανή και η λεωφόρος Κατεχάκη-Αλίμου, όπου είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων λόγω της πυρκαγιάς στον Υμηττό.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνονται αυτή την ώρα στο να μην επεκταθεί η πυρκαγιά στο δάσος Καισαριανής.

Στο σημείο κάνουν συνεχώς ρίψεις τα εναέρια μέσα, ενώ εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρότατες επίγειες δυνάμεις.

Τρία άτομα που βρίσκονταν στις κεραίες του Υμηττού και συγκεκριμένα ένας φύλακας και δύο υπάλληλοι, απομακρύνθηκαν έγκαιρα από την Αστυνομία και μεταφέρθηκαν στο φυλάκιο της Καισαριανής.

Από την πρώτη στιγμή, μετά από αίτημα της Πυροσβεστικής και την συνδρομή της Αστυνομίας, απομακρύνθηκαν κάτοικοι σπιτιών στην Παιανία, από όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά και δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές.

Σε ό,τι αφορά στις ζημιές, μέχρι στιγμής έχει αναφερθεί ότι έχουν καεί δύο σπίτια και έχουν προκληθεί ζημιές εξωτερικά σε άλλα δύο.

Σχετικά άρθρα