Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα βρόντηξε ο πρόεδρος του ΕΟΤ – Παραίτηση με αιχμές για νοσταλγούς της Χούντας

Τα βρόντηξε ο πρόεδρος του ΕΟΤ – Παραίτηση με αιχμές για νοσταλγούς της Χούντας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΕΟΤ, Υπουργείο Τουρισμού,

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), Χαράλαμπος Καρίμαλης, διαμαρτυρόμενος για τις φιλοχουντικές απόψεις, όπως τις χαρακτηρίζει, ατόμων ή ατόμου στο Υπουργείο.

«Κρίνω την παραίτησή μου επιβεβλημένη, καθώς αυτή τη στιγμή, μετά από πολιτική επιλογή της κυβέρνησής σας, υπάρχει στο υπουργείο Τουρισμού παρουσία απόψεων φιλικών προς το καθεστώς της Χούντας των Συνταγματαρχών.

»Τέτοιες οι απόψεις δεν συνάδουν ούτε με τις δημοκρατικές μου απόψεις και αξίες ούτε με το πνεύμα της τουριστικής ανάπτυξης» τονίζει, αφήνοντας αιχμές κατά του γενικού γραμματέα, Κωνσταντίνου Λούλη.

Η επιστολή παραίτησης του Χαράλαμπου Καρίμαλη:

Προς:

1) τον Υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη Θεοχάρη

2) τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Εμμανουήλ Κόνσολα

Επιστολή Παραίτησης

Αξιότιμε κ. Υπουργέ

παρακαλώ να αποδεχτείτε την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου του ΕΟΤ.

Κρίνω την παραίτησή μου επιβεβλημένη, καθώς αυτή τη στιγμή, μετά από πολιτική επιλογή της Κυβέρνησής σας, υπάρχει στο Υπουργείο Τουρισμού παρουσία απόψεων φιλικών προς το καθεστώς της Χούντας των Συνταγματαρχών.

Θεωρώ ότι τέτοιες απόψεις δε συνάδουν ούτε με τις δημοκρατικές μου απόψεις και αξίες ούτε με το πνεύμα της τουριστικής ανάπτυξης, που απαιτεί συναινέσεις και συνεργασίες ούτε με τα ιδεώδη του Ελληνικού Τουρισμού, που δεν είναι άλλα από το Φως, το Χαμόγελο και τη Φιλοξενία

Όπως σας είχα ενημερώσει, στα πλαίσια του πολιτικού πολιτισμού και της ανάγκης για απρόσκοπτη συνέχεια των λειτουργιών του ΕΟΤ, θα παρέμενα στη θέση μου, στην οποία, ειρήσθω εν παρόδω, βρισκόμουν αμισθί λόγω του τιμητικού της χαρακτήρα, θα παρέμενα λοιπόν στη θέση μου, μέχρι τον ορισμό νέου Προέδρου.

Όμως μετά τα πρόσφατα δημοσιεύματα η παραίτησή μου καθίσταται αναγκαία, καθώς ο αγώνας κατά της ακροδεξιάς και του φασισμού δεν τελειώνει με τη μη είσοδο του ναζιστικού μορφώματος στη Βουλή των Ελλήνων.

Τα 4 τελευταία χρόνια, ο ΕΟΤ, υλοποιώντας τη στρατηγική του Υπουργείου Τουρισμού, πρόβαλε την Ελλάδα σε όλη την υφήλιο, με θεαματικά αποτελέσματα, που αποτυπώθηκαν τόσο στις αφίξεις, όσο και στα έσοδα.

Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους υπαλλήλους και τα στελέχη του ΕΟΤ καθώς και όλους φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα για την άριστη και αποτελεσματική συνεργασία που είχαμε.

Ελπίζω στη γρήγορη αντικατάστασή μου, ώστε να συνεχιστεί ομαλά και απρόσκοπτα η σημαντική προσφορά του ΕΟΤ στον ελληνικό τουρισμό, την εθνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία.

Με εκτίμηση

Χαράλαμπος Καρίμαλης

Πρόεδρος Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Σχετικά άρθρα