Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έμπολα: Λήξη συναγερμού για τα ύποπτα κρούσματα – Ήταν ελονοσία

Έμπολα: Λήξη συναγερμού για τα ύποπτα κρούσματα – Ήταν ελονοσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Έμπολα, Υπουργείο Υγείας,

Από ελονοσία τελικά είχε προσβληθεί και ο δεύτερος Έλληνας που είχε γυρίσει από την Αφρική και είχε καταχωρηθεί ως ύποπτο κρούσμα Έμπολα.

Ο πρώτος ταξιδιώτης από τη Νιγηρία νοσηλεύεται στο «Λαϊκό», ενώ ο δεύτερος, ο οποίος είχε ταξιδέψει στη Νιγηρία και τη Λιβύη, μεταφέρθηκε την σήμερα στο «Σωτηρία», όπου διαγνώστηκε επίσης με ελονοσία.

Πάντως λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη για τον Έμπολα στο υπουργείο Υγείας, στην οποία συμμετείχαν και τα συναρμόδια υπουργεία Δημοσίας Τάξης και Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας έχουν δοθεί «ειδικές οδηγίες στις πύλες εισόδου της χώρας ενώ έχει ληφθεί μια σειρά μέτρων πρόληψης και ενίσχυσης του επιπέδου ετοιμότητας, όπως και σχεδιασμού για τη διαχείριση ύποπτων περιστατικών».

Από την πλευρά του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τονίζει ότι η παρούσα επιδημία περιορίζεται μόνο στις χώρες της Δυτικής και της Κεντρικής Αφρικής, Γουινέα, Λιβερία, Νιγηρία και Σιέρα Λεόνε, και σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΟΥ, μέχρι τις 4 Αυγούστου έχουν αναφερθεί 1.711 περιστατικά και 932 θάνατοι.

Σχετικά άρθρα