Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άκης Τσελέντης: «Πρέπει να περιμένουμε στην Αθήνα 30 φορές ισχυρότερο σεισμό» (βίντεο)

Άκης Τσελέντης: «Πρέπει να περιμένουμε στην Αθήνα 30 φορές ισχυρότερο σεισμό» (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Άκης Τσελέντης, Αττική, Βίντεο, Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, Ευθύμιος Λέκκας, Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Σεισμολογία, Σεισμός,

Στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι Μαζί» εμφανίστηκε το πρωί της Δευτέρας ο σεισμολόγος και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης.

Αναφερόμενος στο μεγάλο σεισμό των 5,1 Ρίχτερ που αναστάτωσε την Αθήνα την Παρασκευή, είπε:

«Λένε όλοι ότι η Αθήνα άντεξε. Δεν άντεξε. Σκεφτείτε τι θα γινόταν αν ο σεισμός ήταν 6 Ρίχτερ. Δηλαδή 30 φορές μεγαλύτερος».

Ο κ. Τσελέντης σημείωσε ότι ο σεισμός των 5,1 Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός, επανέλαβε ότι η μετασεισμική ακολουθία εξελίσσεται ομαλά ενώ σημείωσε ότι η μετασεισμική δραστηριότητα βρίσκεται σε ύφεση, παρότι δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέος ισχυρός μετασεισμός.

«Έχουμε ένα θηρίο κοντά μας. Τις Αλκυονίδες. Κάποια στιγμή αυτές θα γρυλίσουν και τότε αλίμονό μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσελέντης.

Στο τέλος ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου τόνισε ότι «πρέπει να περιμένουμε έναν μεγάλο σεισμό στην Αθήνα, 30 φορές μεγαλύτερο, των 6 Ρίχτερ, κάποια στιγμή θα συμβεί».

Παράλληλα, ο κ. Τσελέντης εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση στον πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμη Λέκκα.

«Κακώς είναι πρόεδρος του ΟΑΣΠ. Δεν μπορεί να ηγείται ένας γεωλόγος ενός τέτοιου φορέα» τόνισε.

Δείτε το βίντεο:

Σχετικά άρθρα