Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φθινοπωρινός καιρός με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Φθινοπωρινός καιρός με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, Καιρός,

Φθινόπωρο θα θυμίσει σήμερα Πέμπτη 7 Αυγούστου ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, προβλέπονται βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές, που πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς άνεμους στα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, το βόρειο και το ανατολικό Αιγαίο.

Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από τις απογευματινές ώρες.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες θα σημειωθούν στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση για την υπόλοιπη Ελλάδα:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές και καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη από το πρωί ενώ στις υπόλοιπες περιοχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 31 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 32 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: στη Θεσσαλία, την Εύβοια, τις Σποράδες και την ανατολική στερεά νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές ή καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων από αργά το απόγευμα. Στην ανατολική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 34 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: στις βόρειες Κυκλάδες λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών ή καταιγίδων και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Κρήτη όπου θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 23 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βόρεια όπου θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί στα βόρεια 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Γενική πρόγνωση για αύριο Παρασκευή 8 Αυγούστου

Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα βόρεια.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Σχετικά άρθρα