Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρωτοφανές: Έκαναν ένεση σε έγκυο με χρησιμοποιημένη σύριγγα καρκινοπαθούς

Πρωτοφανές: Έκαναν ένεση σε έγκυο με χρησιμοποιημένη σύριγγα καρκινοπαθούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Έγκυος, Κρήτη, Νοσοκομεία,

Κατά λάθος τρύπημα σε νοσηλευτή μπορεί να συμβεί, όμως τρύπημα σε ασθενή και μάλιστα με χρησιμοποιημένη σύριγγα είναι από τα πρωτοφανή για τα νοσοκομεία.

Συνέβη όμως, στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου στην Κρήτη, όταν μία μαία, στο πλαίσιο της νοσηλείας ασθενών, κρατούσε δοχείο με σύριγγες με αντιπηκτική ουσία προκειμένου να προχωρήσει στην έγχυση αρχικά σε καρκινοπαθή ασθενή και στη συνέχεια σε εγκυμονούσα.

Μόνο που η μαία, όπως είπε στο Cretalive η διοικητής του νοσοκομείου, Μ. Σπινθούρη, ολοκληρώνοντας την ένεση στην καρκινοπαθή, δεν έβαλε τη χρησιμοποιημένη σύριγγα σε άλλο δοχείο, αλλά στο ίδιο με εκείνες που δεν είχαν ακόμη χρησιμοποιηθεί.

Προχωρώντας για τη νοσηλεία της επόμενης ασθενούς – της εγκυμονούσας – μάλλον από απροσεξία, πήρε ξανά την ίδια σύριγγα και τρύπησε την έγκυο.

Αμέσως έγινε αντιληπτό το λάθος και ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο που προβλέπει συγκεκριμένες, εξονυχιστικές εξετάσεις σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κάτι από τα αποτελέσματα των εξετάσεων, ωστόσο η μαία βρίσκεται σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση για το θέμα που προκλήθηκε από την αβλεψία αυτή.

Η καρκινοπαθής έχει μεταφερθεί στη χειρουργική κλινική του νοσοκομείου λόγω χειρουργικού προβλήματος που προέκυψε στην ίδια, ενώ για το συμβάν διενεργείται προκαταρκτική εξέταση, ενώ αν προκύψουν στοιχεία που υποδεικνύουν συγκεκριμένες ευθύνες η διοίκηση θα προχωρήσει σε ΕΔΕ.

Σχετικά άρθρα