Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εικόνα ντροπής έξω από το Μουσείο Σπάρτης

Εικόνα ντροπής έξω από το Μουσείο Σπάρτης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Μουσείο Σπάρτης, Σπάρτη,

Στον πιο κεντρικό δρόμο της Σπάρτης, στην Λυκούργου, λίγα μόλις μέτρα από την κεντρική πλατεία της πόλης βρίσκεται το Μουσείο Σπάρτης.

Αυτό που στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει για να μπορέσει να επισκεφτεί ο τουρίστας μέχρι να γίνει πραγματικότητα το Νέο Μουσείο.

Αλλά ακόμα κι αυτό δυστυχώς δεν μπορεί να διατηρηθεί κόσμιο. Πλήθος πανό στήνονται καθημερινά στα μπροστινά κάγκελα λίγα εκατοστά από την κεντρική πύλη του Μουσείου διαφημίζοντας ό,τι μπορεί ο καθένας να φανταστεί. Από γιορτές και εκδηλώσεις μέχρι κάμπινγκ. Πέρα από τα γνωστά και μη εξαιρετέα πανό αντιδράσεων. Πέρα από κόμματα ή συλλόγους φαίνεται πως ο καθένας κάνει ό,τι θέλει. Οι αντιδράσεις από πολίτες της Σπάρτης πολλές.

Ο τουρίστας βλέποντας αυτά τα χάλια έξω από το Μουσείο της Σπάρτης σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να φανταστεί ότι εκεί υπάρχουν τα αρχαία εκθέματα της πόλης (όσα κι αν είναι αυτά).

Ένα νεαρό ζευγάρι από την Αθήνα, που επέλεξε την Σπάρτη και την Λακωνία για ολιγοήμερες διακοπές, είπε στο τοπικό Report24:

«Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν αυτά εκεί». Αν δεν μας το λέγατε δεν θα το μαθαίναμε ποτέ ότι αυτό είναι το Μουσείο Σπάρτης. Τα μουσεία πρέπει να είναι καθαρά και να μην υπάρχουν αυτά που βλέπουμε»

Πέρα από Έλληνες επισκέπτες, το report24 βρήκε να ξεκουράζονται στο πάρκο του ΟΤΕ και μια τριμελείς οικογένεια από την Ισπανία. Σε ερώτηση του τοπικού σάιτ για το Μουσείο, ο άνθρωποι έμειναν έκπληκτοι όταν ενημερώθηκαν ότι ακριβώς απέναντι τους βρίσκεται το Μουσείο της πόλης. Όπως εξήγησαν, κάνουν διακοπές στο Ναύπλιο και αποφάσισαν να έρθουν στην Σπάρτη για να επισκεφθούν τον Μυστρά.

«Έχετε απόλυτο δίκιο. Στην Μαδρίτη δεν θα γινόταν ποτέ αυτό που γίνεται εδώ. Πρέπει έξω από το Μουσείο να υπάρχουν πληροφορίες για την Ιστορία και όχι όλα αυτά που βλέπουμε. Αν και δεν γνωρίζουμε Ελληνικά σίγουρα αυτά που γράφουν δεν είναι πληροφορίες για την Ιστορία της Σπάρτης» ήταν τα λόγια τους.

Ρεπορτάζ Βίντεο – Γιάννης Παυλάκος

Σχετικά άρθρα