Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεν άφησαν 14 Γερμανίδες κούκλες να μπουν στην Ακρόπολη επειδή φορούσαν αρχαία ελληνικά φορέματα

Δεν άφησαν 14 Γερμανίδες κούκλες να μπουν στην Ακρόπολη επειδή φορούσαν αρχαία ελληνικά φορέματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Ακρόπολη, Γερμανία, Παρθενώνας, Τουρισμός, Τουρίστες,

«Πόρτα» από αρχαιοφύλακες της Ακρόπολης έφαγαν το Σάββατο 14 Γερμανίδες τουρίστριες με τη δικαιολογία ότι φορούσαν αρχαιοελληνικού τύπου ενδυμασία που… ευτελίζει το χώρο.

Προσέξτε. Σύμφωνα με τους αρχαιοφύλακες της Ακρόπολης (μέχρι εκεί φτάνει το ρωμαίικο μυαλό τους) το αρχαιοελληνικό φόρεμα ευτελίζει την Ακρόπολη και όχι τα καυτά σορτσάκια.

Την ώρα που άλλες τουρίστριες έκαναν αμέριμνα τη βόλτα τους στον Ιερό Βράχο λιγότερο σεμνά ενδεδυμένες, οι κοπέλες που είχαν ταξιδέψει από τη Γερμανία και είχαν πληρώσει εκατοντάδες ευρώ έμειναν εκτός παρά την αγανάκτηση πολλών άλλων τουριστών και Ελλήνων πολιτών.

Ερωτηθείσα από τον ΣΚΑΪ η αρχαιοφύλακας δήλωσε δε ότι οι κοπέλες είχαν… επαγγελματία φωτογράφο μαζί τους και έπρεπε να έχουν ειδική άδεια.

Ισχυρίστηκε δηλαδή ότι δεν επρόκειτο για συνηθισμένες τουρίστριες, αλλά ότι σκόπευαν να κάνουν επαγγελματική φωτογράφιση στον χώρο.

Τελικά όμως δεν έχει γίνει σαφές. Τους απαγορεύτηκε η είσοδος επειδή ήταν ντυμένες με αρχαιοελληνικά φορέματα -που δεν διαφέρουν ιδιαίτερα από νυχτερινές τουαλέτες- ή επειδή σκόπευαν να κάνουν επαγγελματική φωτογράφιση;

Και αφού το πρόβλημα ήταν ο φωτογράφος, ο επαγγελματίας, γιατί δεν του είπαν να αφήσει τον εξοπλισμό στο φυλάκιο ή να μην εισέλθει εκείνος και να μπουν τα κορίτσια;

Το όριο μεταξύ ελληνικής στενομυαλιάς και δόλου από την πλευρά των Γερμανίδων είναι λεπτό.

Εάν όμως όντως δεν άφησαν τις κοπέλες να ανέβουν στην Ακρόπολη επειδή φορούσαν φορέματα αρχαιοελληνικής γραμμής, τότε κάποιος καλύτερα να αλλάξει δουλειά και από αρχαιοφύλακας να γίνει νεωκόρος σε εκκλησία.

Σχετικά άρθρα