Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επεκτείνεται το δίκτυο φυσικού αερίου σε περιοχές της Αττικής

Επεκτείνεται το δίκτυο φυσικού αερίου σε περιοχές της Αττικής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ενέργεια, Περιφέρεια Αττικής, Ρένα Δούρου, Φυσικό Αέριο,

H ανάπτυξη δικτυού φυσικού αερίου συνολικού μήκους 100 χιλιομέτρων σε νέες περιοχές της Αττικής, προχωρά με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, μέσω του ΠΕΠ Αττικής, προκειμένου να βελτιωθεί η ενεργειακή απόδοση χιλιάδων νοικοκυριών και πολλών επιχειρήσεων.

Ήδη η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου υπέγραψε την πρόσκληση (ΑΤΤ091) για την «Ανάπτυξη Δικτύων Φυσικού Αερίου Περιφέρειας Αττικής», ώστε με το έργο, προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 5,5 εκ. ευρώ να προωθηθεί η ανάπτυξη και διείσδυση του φυσικού αερίου σε όλους τους τομείς κατανάλωσης και σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο γεωγραφικό εύρος του αστικού ιστού.

Στόχος είναι η επέκταση τουλάχιστον 100 χιλιομέτρων του δικτύου χαμηλής και μέσης πίεσης σε νέες περιοχές της Περιφέρειας Αττικής, με προτεραιότητα εκείνες που χαρακτηρίζονται από ενεργειακή πενία σύμφωνα με την εγκεκριμένη από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής Περιφερειακή Στρατηγική για την Κοινωνική Ένταξη και την Καταπολέμηση της Φτώχειας (ΠΕΣΚΕ).

Επίσης, η παρέμβαση, εντάσσεται στο ευρύτερο επενδυτικό πρόγραμμα ανάπτυξης νέων αστικών δικτύων στην Περιφέρεια Αττικής από την Εταιρία Διανομής Αερίου Αττικής Α.Ε.

Σχετικά άρθρα