Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προϊσταμένη των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου Θεσσαλονίκης διώκεται για ξέπλυμα χρήματος

Προϊσταμένη των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου Θεσσαλονίκης διώκεται για ξέπλυμα χρήματος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Θεσσαλονίκη,

Αντιμέτωπη με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες είναι υπάλληλος του δήμου Θεσσαλονίκης, που φέρεται κατά τη 2ετία 2004-05 να “επένδυσε” πάνω από μισό εκατομμύριο στο Χρηματιστήριο.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, πρόκειται για υπάλληλο, το όνομα της οποίας υπήρχε στον κατάλογο των κατηγορουμένων που κατηγορήθηκαν για την πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης, αλλά απηλλάγη με παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης.

Πάντως, η συγκεκριμένη υπάλληλος, η οποία θήτευσε κατά το παρελθόν ως προϊσταμένη σε τμήμα των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου Θεσσαλονίκης, είναι μεταξύ των κατηγορουμένων που παραπέμφθηκαν σε δίκη για το έτερο οικονομικό σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε στον κεντρικό δήμο, αυτό της «Παγίας Προκαταβολής».

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, αυτό που διαπιστώθηκε ήταν ότι ‘επένδυσε’ 552.000 ευρώ στο Χρηματιστήριο, ενώ την ίδια ώρα, από την άρση του τραπεζικού απορρήτου βρέθηκε κατατεθειμένο σε λογαριασμό της ποσό που ξεπερνάει τις 200.000 ευρώ, το οποίο δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματά της.

Κατά τις ίδιες πηγές, εμφανίζεται να έχει λάβει τραπεζικό δάνειο ύψους 300.000 ευρώ, το οποίο αποπληρώνει κανονικά, αφήνοντας ‘ανέγγιχτες’ τις τραπεζικές της καταθέσεις.

Σχετικά άρθρα