Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Φερετζές απολύσεων ο επανέλεγχος των συμβάσεων

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Φερετζές απολύσεων ο επανέλεγχος των συμβάσεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Απολύσεις, ΚΕΔΕ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ΠΟΕ-ΟΤΑ,

«Φερετζέ απολύσεων» χαρακτηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) τη διαδικασία επανελέγχου των συμβάσεων που μετατράπηκαν από ορισμένου σε αορίστου χρόνου και καλεί τους Δήμους να μην συμπράξουν «στην εν ψυχρώ δολοφονία εκατοντάδων εργαζομένων».

Κατόπιν επιστολής που απέστειλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης προς την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), με την οποία ζητά την συνδρομή των αιρετών στη διαδικασία ελέγχου, η ΠΟΕ-ΟΤΑ κατηγορεί με τη σειρά της τον κ. Μητσοτάκη ότι «για μια ακόμα φορά επιχειρεί να παραπλανήσει την κοινή γνώμη και να χρυσώσει το χάπι στους εργαζόμενους επιχειρώντας να παρουσιάσει την διαδικασία επανελέγχου των συμβάσεων, που ετράπησαν από ορισμένου σε αορίστου χρόνου ως μια ‘μάχη κατά της διαφθοράς’».

Με επιστολή της προς την ΚΕΔΕ, η Ομοσπονδία τονίζει ότι η σύμπραξη που ζητεί ο κ. Μητσοτάκης από τους δημάρχους «είναι στην πραγματικότητα φενάκη των πραγματικών προθέσεών του, που είναι οι χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων και η ποινικοποίηση της εργασίας στο Δημόσιο».

Καλεί επίσης τους αιρετούς «να συμπράξουν με τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στον αγώνα τους για την κατάργηση του επανελέγχου-φερετζέ των απολύσεων, που ευαγγελίζεται ο υπουργός».

<--OPaP--> <--OPaP-->

Σχετικά άρθρα