Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άρχισε η αποχώρηση των προσφύγων και μεταναστών από τα Διαβατά

Άρχισε η αποχώρηση των προσφύγων και μεταναστών από τα Διαβατά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Θεσσαλονίκη, Λαθρομετανάστες, Μακεδονία, Μετανάστες, Πρόσφυγες,

Άρχισε σταδιακά η αποχώρηση κάποιων προσφύγων και μεταναστών από τον άτυπο καταυλισμό που έχουν στήσει από προχθές δίπλα στη δομή φιλοξενίας στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, ύστερα από διαρροή ψευδούς πληροφορίας μέσω Facebook που έκανε λόγο για άνοιγμα των συνόρων.

Ήδη έχουν αναχωρήσει από τα Διαβατά δυο λεωφορεία με προορισμό τα Γιάννενα και με ενδιάμεσο σταθμό περιοχή της Κοζάνης όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός συντονιστής Βόρειας Ελλάδας και Ηπείρου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίκος Ράγκος.

«Κάναμε το πρωί μία διαμεσολάβηση με διερμηνείς, δημιουργήσαμε μία ομάδα εκπροσώπων των προσφύγων και μεταναστών να μας πουν τι επιθυμούν, δώσαμε διαβεβαιώσεις ότι θα εξασφαλίσουμε την επιστροφή τω νανθρώπων αυτών στις δομές που φιλοξενούνταν το προηγούμενο διάστημα.

»Παράλληλα επισημάναμε ότι το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής δεν έχει καμία “τιμωρητική” πρόθεση για όσους έφτασαν εδώ στα Διαβατά, δεν θα αλλάξει κάτι σε ό,τι τους παρείχαμε μέχρι σήμερα», σημείωσε ο κ. Ράγκος.

Παράλληλα συνεχίζεται η καταγραφή προσφύγων και μεταναστών που έχουν εκφράσει την επιθυμία να αποχωρήσουν από τον άτυπο καταυλισμό και να επιστρέψουν στις δομές τους.

«Ετοιμάζονται οι επόμενες καταστάσεις για την επιβίβαση.

»Οι πιο ψύχραιμοι και λογικοί κινητοποιούνται και θα αποχωρήσουν.

»Όλη μέρα θα συνεχίσουμε την προσπάθεια την οποία κάνουμε από κοινού με την αστυνομία», κατέληξε ο κ. Ράγκος.

Οι αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή παραμένουν σε επιφυλακή, μετά την ένταση που επικράτησε τις δύο προηγούμενες ημέρες.

Σχετικά άρθρα