Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε ποιους θα «κουρευτούν» οι οφειλές με τη ρύθμιση των 120 δόσεων

Σε ποιους θα «κουρευτούν» οι οφειλές με τη ρύθμιση των 120 δόσεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασφαλιστικά Ταμεία, Ληξιπρόθεσμες Οφειλές, Ρύθμιση Ληξιπρόθεσμων Οφειλών, Υπουργείο Εργασίας,

Θέμα χρόνου φαίνεται πως είναι η οριστικοποίηση της ρύθμισης των 120 δόσεων για χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία, η οποία θα προβλέπει και «κούρεμα» τόκων και προσαυξήσεων.

Το προσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, το οποίο επικαλείται σε ρεπορτάζ του ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN, αναφέρει πως για τη ρύθμιση των 120 δόσεων δεν θα επανυπολογιστούν οφειλές μέχρι το 2001, ενώ το ίδιο θα ισχύσει και για τις οφειλές που δημιουργήθηκαν το 2017 και το 2018.

Όσον αφορά στις οφειλές που δημιουργήθηκαν από το 2002 έως το 2016, θα επανυπολογιστούν με «κούρεμα», που θα οδηγήσει σε σημαντική απομείωση της οφειλής.

Οι μη μισθωτοί θα δουν «κούρεμα» 85% σε τόκους και προσαυξήσεις έως και 120 δόσεις και ελάχιστη δόση τα 50 ευρώ, ενώ οι αγρότες θα έχουν ελάχιστη δόση 30 ευρώ.

Όσον αφορά τους «εγκλωβισμένους συνταξιούχους», δηλαδή αυτούς που στερούνται σύνταξης λόγω των οφειλών τους, θα έχουμε ένα ακόμα πιο ευνοϊκό καθεστώς.

Μέχρι την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης θα υπάγονται στη ρύθμιση και θα καταβάλουν τις αντίστοιχες δόσεις.

Ωστόσο, από την αίτηση συνταξιοδότησης και μετά, η καταβολή δόσεων θα αποτελεί παρελθόν και αυτό γιατί θα υπάρχει συμψηφισμός με την παρεχόμενη σύνταξη.

Στον πρώτο μήνα πληρωμής της σύνταξης οι υποψήφιοι συνταξιούχοι θα κληθούν να καταβάλουν αθροιστικά τις δόσεις από τα αναδρομικά των συντάξεων, ενώ από τον επόμενο μήνα θα εφαρμόζεται μηνιαίος συμψηφισμός.

Τέλος, για τους εργοδότες που έχουν οφειλές μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2018, με εφάπαξ καταβολή θα έχουν κούρεμα 100% σε τόκους και προσαυξήσεις, ενώ σε ενδεχόμενη τμηματική καταβολή το κούρεμα θα είναι 50% σε τόκους και προσαυξήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN, η ρύθμιση αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή στις αρχές Απριλίου.

Σχετικά άρθρα