Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ελληνίδα ερευνήτρια της NASA έγινε κούκλα της Barbie (φωτο)

Ελληνίδα ερευνήτρια της NASA έγινε κούκλα της Barbie (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για NASA Εθνική Διοίκηση Αεροναυτικής και Διαστήματος, Ελένη Αντωνιάδου,

Μεγάλη τιμή για την Ελληνίδα ερευνήτρια στη NASA, Ελένη Αντωνιάδου, η οποία θα γίνει κούκλα της Barbie με αφορμή την επέτειο για τα 60 χρόνια της θρυλικής κούκλας.

Η εταιρεία Mattel γιορτάζει την 60η επέτειό της Barbie καθώς και την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και τιμάει τις γυναίκες από όλο τον κόσμο που μπορούν να αποτελέσουν σύγχρονα πρότυπα και πηγή έμπνευσης για όλο και περισσότερα κορίτσια.

Μια από αυτές τις γυναίκες που θα γίνουν κούκλες Barbie είναι και η Ελένη Αντωνιάδου, ερευνήτρια που διαπρέπει στη NASA και η οποία θα γίνει η πρώτη Ελληνίδα Barbie Role Model.

Η κ. Αντωνιάδου δήλωσε σχετικά:

«Ήταν πολλές οι στιγμές που ένιωσα ότι είναι πολύ μεγάλα τα εμπόδια για να τα προσπεράσω.

»Όμως πίστεψα στον εαυτό μου και σκέφτηκα ότι κάθε όνειρο όταν του βάζεις μια ημερομηνία, γίνεται στόχος και κάθε στόχος όταν κάνεις μικρά, μικρά βήματα μπορεί να επιτευχθεί.

»Και κάθε βήμα μας φέρνει κάθε μέρα όλο και πιο κοντά στο να πετύχουμε το όνειρο μας… Μπορείς να γίνεις ό,τι ονειρεύεσαι!».

Τα επιτεύγματα και η δουλειά της Ελένης Αντωνιάδου αναγνωρίζονται παγκοσμίως καθώς έχει τεράστιες διακρίσεις στον τομέα της μεταμόσχευσης τεχνητών οργάνων, μια μέθοδος που μπορεί να σώσει εκατομμύρια ζωές.

Δημιούργησε μια τεχνική τραχεία

Η Ελληνίδα επιστήμονας και ερευνήτρια δημιούργησε μια τεχνική τραχεία, η οποία χρησιμοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία σε έναν ασθενή που έπασχε από καρκίνο.

Αυτό ήταν και το πρώτο πλήρως λειτουργικό τεχνητό όργανό που μεταμοσχέυθηκε ποτέ σε ασθενή και χάρισε στην κ. Αντωνιάδου τον τίτλο «Γυναίκα της Χρονιάς» για το 2013 στο Λονδίνο.

Σχετικά άρθρα