Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Νάνσυ Μπίσκα έφερε και φέτος τους Αμερικανούς φοιτητές της για να βιώσουν τον ελληνικό πολιτισμό

Η Νάνσυ Μπίσκα έφερε και φέτος τους Αμερικανούς φοιτητές της για να βιώσουν τον ελληνικό πολιτισμό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Νάνσυ Μπίσκα, Νίκος Μούγιαρης, Φοιτητές,

Για μια ακόμη χρονιά η Νάνσυ Μπίσκα έφερε στην Ελλάδα τους Αμερικανούς φοιτητές της για να βιώσουν τον Ελληνικό Πολιτισμό και τη χώρα μας.

Η δημοσιογράφος Νάνσυ Μπίσκα, για μεγάλο διάστημα ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει σπουδάσει κλασική φιλολογία στην Αθήνα και στο Σίτι του Λονδίνου.

Είναι καθηγήτρια σε αμερικανικά Πανεπιστήμια και διδάσκει σε Αμερικανούς φοιτητές τον ελληνικό πολιτισμό και τον Ελληνισμό ως κοσμοθέαση.

Τα τελευταία χρόνια, κάθε άνοιξη, η Νάνσυ Μπίσκα φέρνει τους φοιτητές στην Ελλάδα με χορηγία του μεγάλου Έλληνα ομογενή Νίκου Μούγιαρη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις αρχές του έτους.

Ο Νίκος Μούγιαρης υπήρξε ένας από τους «ιππότες του Ελληνισμού».

Πετυχημένος επιχειρηματίας, ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας καλλυντικών ειδών MANA Products, αφιέρωσε τη ζωή του στην προβολή και υπεράσπιση του Ελληνισμού.

Όπως είχε πει σε συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα», «είμαι από εκείνους οι οποίοι πιστεύουν στο ελληνικό πνεύμα και στις ελληνικές αξίες».

Οραματιζόταν και ήλπιζε να δει να πραγματοποιείται το όραμα μιας ελληνοαμερικανικής κοινότητας ενωμένης, που θα αναδεικνυόταν σε μία ισχυρή δύναμη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μία δύναμη η οποία «θα μπορεί πραγματικά να βοηθά την Κύπρο και την Ελλάδα να κάνουν το καλύτερο», όπως έλεγε.

Ήταν ιδρυτής της οργάνωσης Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HΑLC), εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Παγκυπρίου και στήριζε την ελληνική παιδεία στις ΗΠΑ.

Το πρόγραμμα του πανεπιστημίου St. Johns, στο οποίο συμμετέχουν οι φοιτητές που ήλθαν και φέτος στην Ελλάδα, αποβλέπει στο να προσεγγίσουν οι Αμερικανοί φοιτητές τη σύγχρονη ελληνική κοινωνία και πολιτισμό μέσα από διεπιστημονική προοπτική.

Επίσης, να ασκήσουν τις γλωσσικές δεξιότητές τους και να εμβαθύνουν στην κατανόηση της σύγχρονης Ελλάδας μέσα από εκδρομές, πολιτιστικές δραστηριότητες, διαλέξεις από προσωπικότητες του πολιτικού, επιστημονικού και επιχειρηματικού χώρου.

Τα παιδιά επισκέπτονται αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, γεύονται το ελληνικό φαγητό, γνωρίζουν ελληνικούς χορούς, τον ελληνικό τρόπο ζωής.

Στόχος του προγράμματος είναι τα αμερικανόπουλα να γίνουν πρεσβευτές του Ελληνικού Πολιτισμού και γεφυροποιοί της φιλίας μεταξύ των δύο εθνών μας.

Τα παιδιά έφτασαν στην Αθήνα το Σάββατο και θα μείνουν για μια ολόκληρη εβδομάδα.

Την Κυριακή οι φοιτητές επισκέφθηκαν τις Μυκήνες:

Σχετικά άρθρα