Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εισαγγελική έρευνα για Αμβρόσιο που έδιωξε από γηροκομείο άρρωστο ομοφυλόφιλο ηλικιωμένο

Εισαγγελική έρευνα για Αμβρόσιο που έδιωξε από γηροκομείο άρρωστο ομοφυλόφιλο ηλικιωμένο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αχαΐα, Γηροκομείο, Εισαγγελία Αρείου Πάγου, Εκκλησία της Ελλάδος, Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, Ομοφυλόφιλοι, Ορθόδοξη Εκκλησία, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Προκαταρκτική έρευνα με αφορμή δημοσίευμα στον Τύπο σύμφωνα με το οποίο γηροκομείο της περιοχής των Καλαβρύτων και της αρμοδιότητας του Μητροπολίτη Αμβρόσιου, σταμάτησε να δέχεται υπερήλικα επειδή ήταν ομοφυλόφιλος, παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο υπερήλικας αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και δεχόταν τη φροντίδα των ανθρώπων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», αλλά η κατάστασή του επιδεινώθηκε και κρίθηκε αναγκαία η φιλοξενία του σε ίδρυμα.

Οι υπεύθυνοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» ήρθαν σε επαφή με μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στην περιοχή των Καλαβρύτων και μεταφέρθηκε εκεί για φιλοξενία.

Όμως, όταν έγινε γνωστό ότι ήταν ομοφυλόφιλος, εκδιώχτηκε.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρήγγειλε στον εισαγγελέα Καλαβρύτων να διενεργήσει ποινική προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί εάν πράγματι αποβλήθηκε από τη μονάδα φροντίδας ο εν λόγω ηλικιωμένος, ενώ, παράλληλα, παρήγγειλε να διερευνηθεί εάν ενδεχομένως έχει διαπραχθεί αδίκημα που τιμωρείται από τον αντιρατσιστικό νόμο.

Ο μητροπολίτης Αμβρόσιος, μόλις πρόσφατα καταδικάστηκε σε 7 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή για τις δημόσια υποκίνηση σε ρατσιστική βία ή μίσος και της κατάχρησης εκκλησιαστικού αξιώματος για το ομοφοβικό παραλήρημα.

Σχετικά άρθρα