Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εντόπισαν το αγροτικό αυτοκίνητο του 61χρονου αγνοούμενου στην Κρήτη

Εντόπισαν το αγροτικό αυτοκίνητο του 61χρονου αγνοούμενου στην Κρήτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγνοούμενοι, Κρήτη, Ρέθυμνο, Χανιά,

Εντοπίστηκε λίγο μετά τις 14.00 το μεσημέρι Δευτέρας το αγροτικό όχημα στο οποίο επέβαινε ένας 61χρονος κτηνοτρόφος που παρασύρθηκε από χείμαρρο στην προσπάθεια του να διασχίσει αγροτικό δρόμο στο χωριό Εμπρόσνερος Αποκορώνου στην Κρήτη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το όχημα εντοπίσθηκε σε σημείο του ποταμού Βατουδιάρη, ενώ σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό του 61χρονου.

Συνεχίζεται η κακοκαιρία στο Ρέθυμνο – Προβλήματα σε όλο τον νομό

Εν τω μεταξύ, κατολισθήσεις, πτώσεις ογκωδών τμημάτων βράχων, σπάσιμο δέντρων, φουσκωμένα ρυάκια, χείμαρροι που ενίοτε δημιουργούν επικινδυνότητα, πλημμυρισμένα υπόγεια και δρόμοι σε χωριά της ενδοχώρας του Ρεθύμνου, συνθέτουν την κατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί από την επέλαση της κακοκαιρίας η οποία στο Ρέθυμνο έχει γίνει έντονα αισθητή από σήμερα τα ξημερώματα Δευτέρας.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η αντιπεριφεριάρχης Μαίρη Λιονή και οι αρμόδιοι της Πολιτικής Προστασίας εφιστούν την προσοχή σε όλους τους πολίτες σχετικά με τις μετακινήσεις τους οι οποίες πρέπει όπως επισημαίνουν να ελαχιστοποιηθούν.

Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και των ισχυρών ανέμων που πνέουν σήμερα στο Ρέθυμνο, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους συμπολίτες που απευθύνθηκαν στις υπηρεσίες, ενημερώνει ότι έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις στις παρακάτω περιοχές:

Πριν το χωριό στο Γιαννούδι, Λούτρα, Κυριάννα, Πηγή, Καλονύκτι, Καμπανός -στην Αγία Κυριακή-, Μαλάκι, Μαρουλού -όπου υπάρχει και κατολίσθηση και πλημμύρα-, Αγία Παρασκευή, Καστελλάκια, Μετόχι, Αρμένοι, Μικρά Ανώγεια, Βιράν Επισκοπή -στο κέντρο του Πλατανιά και στον αύλειο χώρο του Lidl-, Τσεσμέ, Μούντρος, Παλαίλημνος, Σαϊτούρες, οικισμός δημοσίων υπαλλήλων στο Μαρουλά και στη Γέφυρα Σταυρωμένου.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται σε πλήρη επιφυλακή και επεμβαίνει τάχιστα σύμφωνα με τον διοικητή της Περιφερειακής διοίκησης Κρήτης κ. Λαγουδάκη ο οποίος καλεί τους οδηγούς και πεζούς να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

Ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Ρεθύμνου Νίκος Βόζογλου ζητάει από τους πολίτες να διατηρούν την προσοχή τους κατά τη διέλευση τους από τις προαναφερόμενες περιοχές κι επίσης να αποφύγουν σήμερα τις μετακινήσεις τους ή έστω να τις περιορίσουν στις απολύτως αναγκαίες, δοθέντος ότι τα καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις θα οξυνθούν μετά τις 12 το μεσημέρι και κατά τις απογευματινές ώρες.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Ρεθύμνης (Τεχνική Υπηρεσία, Πολιτικής Προστασίας, ΔΕΥΑΡ κ.λπ.) βρίσκονται σε πλήρη συντονισμό και εγρήγορση προκειμένου να διαχειριστούν τα προβλήματα που ανακύπτουν με προτεραιότητα στην ασφάλεια των πολιτών.

Από επισκέψεις του ΑΠΕ-ΜΠΕ σε χωριά της ενδοχώρας του Ρεθύμνου διαπιστώθηκε πως αρκετά καταστήματα έχουν παραμείνει κλειστά, καθώς και σχολικές μονάδες δεν έχουν λειτουργήσει.

Αρκετοί κάτοικοι των χωριών κάνουν συνεχείς εποπτείες στις αγροτικές και κτηνοτροφικές τους εγκαταστάσεις, ενώ πολίτες με πρωτοβουλία τους καθαρίζουν τις σχάρες των ομβρίων.

Σχετικά άρθρα