Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποια επιδόματα θα συμπαρασύρει η αύξηση του κατώτατου μισθού

Ποια επιδόματα θα συμπαρασύρει η αύξηση του κατώτατου μισθού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Επίδομα Ανεργίας, Επιδόματα, Κατώτατος Μισθός,

Η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ θα συµπαρασύρει και το επίδοµα ανεργίας του ΟΑΕ∆ που συνδέεται με αυτόν, καθώς και µια σειρά από άλλα επιδόµατα και βοηθήµατα του Οργανισµού.

Ποιοι θα δουν αυξήσεις στους μισθούς τους

Από τους 600.000 εργαζόμενους, που θα δουν από τον Φεβρουάριο του 2019 αυξήσεις των αποδοχών τους λόγω της αύξησης του κατώτατου μισθού, περίπου 200.000 αµείβονται µε µισθούς 500 ευρώ έως 600 ευρώ, ενώ οι άλλοι 200.000 εργάζονται µε µερική απασχόληση και οι αποδοχές του εξαρτώνται από τον κατώτατο.

Ο κατώτατος µισθός λειτουργεί ως ελάχιστο «κατώφλι» για τις µηνιαίες αποδοχές των µισθωτών αλλά και τα ηµεροµίσθια των εργατών στον ιδιωτικό τοµέα.

Υπενθυµίζεται ότι επί του ποσού του µισθού υπολογίζονται τα «παγωµένα» επιδόµατα προϋπηρεσίας, όπως και το επίδοµα γάµου 10% λόγω υπαγωγής στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύµβασης Εργασίας.

Αναλυτικά:

Το επίδομα ανεργίας, το οποίο υπολογίζεται με βάση το 55% του κατώτατου ημερομισθίου.

Η παροχή μητρότητας, της οποίας το καταβαλλόμενο μεικτό μηναίο επίδομα ποσό είναι ίσο με τον κατώτατο μισθό.

Η αποζημίωση ασκούμενων σπουδαστών, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 805 επί του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη.

Το επίδομα διαθεσιμότητας, το ύψος του οποίου ανέρχεται στο 10% του μέσου όρου των τακτικών αποδοχών των τελευταίων 2 ετών μηνών υπό καθεστώς πλήρους απασχόλησης.

Το εποχικό βοήθημα που λαμβάνουν ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων ( όπως οικοδόμοι, οι καπνεργάτες, οι ηθοποιοί, οι κεραμοποιοί, οι αγρεργάτες και οι μουσικοί) . Το ποσό του είναι ίσο με το 70% του 35πλάσιου έως 50πλάσιου του εκάστοτε ισχύοντος ημερομισθίου ανειδίκευτου εργάτη.

Το επίδομα επίσχεσης εργασίας ή διακοπής της επιχείρησης ( το ύψος του είναι ίσο προς το 20πλάσιο του βασικού επιδόματος ανεργίας, που ισχύει κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για τη χορήγηση του βοηθήματος , προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος).

Σχετικά άρθρα