Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επεισόδια στο συλλαλητήριο: Πάνω από 86 σάκους απορριμμάτων γέμισαν τα «πολεμοφόδια»

Επεισόδια στο συλλαλητήριο: Πάνω από 86 σάκους απορριμμάτων γέμισαν τα «πολεμοφόδια»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Σκόπια, Συλλαλητήρια,

Συνολικά 86 μεγάλοι σάκοι απορριμμάτων γέμισαν μέχρι στιγμής από τα αντικείμενα – πέτρες, σίδερα, μάρμαρα, καδρόνια κ.α. – που εκτοξεύτηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων στον περίβολο της Βουλής το μεσημέρι της Κυριακής στο συλλαλητήριο και ενώ η συλλογή τους δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Το στοιχείο αυτό καταγράφεται, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, στην έκθεση που συνέταξε ο φρούραρχος της Βουλής.

Η «βροχή» αντικειμένων που ρίφθηκε κατά των αστυνομικών, επί τρεις ώρες, από τις 2.25 μμ ώς τις 5.20 μμ, σε συνδυασμό με τα άλλα «φονικά» μέσα που χρησιμοποιήθηκαν, όπως και το γεγονός ότι οι επίμονες επιθέσεις από διαφορετικά σημεία κατά του Κοινοβουλίου προδίδουν, όπως εκτιμάται, οργανωμένο σχέδιο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και στους επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων προκάλεσε αίσθηση το γεγονός ότι ταυτόχρονες επιθέσεις εκδηλώνονταν από διαφορετικά σημεία και τα άτομα που συμμετείχαν σε αυτές δεν απομακρύνονταν, αντιθέτως επανέρχονταν με νέα «πολεμοφόδια».

Στον κατάλογο των «όπλων» με τα οποία οι ακραίοι συγκεντρωμένοι επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων περιλαμβάνονταν πέτρες, σίδερα, μάρμαρα, καδρόνια, αυτοσχέδια καρφιά, φωτοβολίδες ευθείας βολής, εμπρηστικές μολότοφ νέου τύπου φελιζόλ. Επίσης έγινε χρήση εργαλείων, όπως βαριοπούλες και σιδερένιοι λοστοί, αλλά και μπογιάς λευκού και κόκκινου χρώματος.

Σχετικά άρθρα