Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

60.000 διαδηλωτές στο Σύνταγμα «μέτρησε» η Αστυνομία (φωτο)

60.000 διαδηλωτές στο Σύνταγμα «μέτρησε» η Αστυνομία (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Διαδηλωτές, Πλατεία Συντάγματος, Σκόπια, Συλλαλητήρια,

Σύμφωνα με την Αστυνομία, 60.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος για να διαδηλώσουν ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών. Τα τουριστικά λεωφορεία που πέρασαν τα διόδια, για να μεταφέρουν κόσμο στην Αθήνα από την επαρχία, είναι 321 σε αριθμό, δηλαδή εάν πολλαπλασιαστούν με το 50 -όσους χωρά κάθε λεωφορείο- μετέφεραν 16.050 πολίτες από διάφορες περιοχές της χώρας.

Πρόκειται για μια μεγάλη συγκέντρωση, όχι βεβαίως από τις μεγαλύτερες που έχει γνωρίσει η πλατεία Συντάγματος, αφού στις ημέρες των Αγανακτισμένων οι διαδηλωτές είχαν φτάσει έως και τις 200.000.

Αυτά που λέγονται περί εκατομμυρίων είναι αριθμητικά της φαντασίας, που προκύπτουν από αστικούς μύθους της δεκαετίας του 80, όταν τα δύο μεγάλα κόμματα υπερηφανεύονταν ότι συγκέντρωναν ένα εκατομμύριο κόσμο το ένα και άλλο ένα εκατομμύριο το άλλο στις συγκεντρώσεις τους.

Προφανώς και η μεταφορά, η συγκέντρωση, ενός εκατομμυρίου πολιτών στο κέντρο της Αθήνας, δηλαδή του 10% του συνολικού πληθυσμού της χώρας, είναι κάτι το ακατόρθωτο.

Ούτε το ίδιο το κράτος δεν διαθέτει μηχανισμό, σχέδιο ή τη δυνατότητα για να μεταφέρει ή να συγκεντρώσει ένα εκατομμύριο πολίτες.

Από την άλλη, 60.000 διαδηλωτές στο Σύνταγμα, όσο κι εάν συνιστούν ένα σημαντικό αριθμό, εξαντλούν τις δυνατότητες της Νέας Δημοκρατίας και άλλων κύκλων και δεν συνιστούν κάποια λαϊκή αγανάκτηση, ή ακόμα και λαϊκή βούληση κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Νωρίτερα ο ΣΚΑΪ, ισχυρίστηκε ότι οι διαδηλωτές ήταν κοντά στις 100.000, επικαλούμενο πηγές της Αστυνομίας, κάτι που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Οι φωτογραφίες από τον αέρα επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς της Αστυνομίας, ενώ επίσης διαπιστώνεται ότι ο δημοκρατικός λαός της πρωτεύουσας δεν κατέβηκε να διαδηλώσει μαζί με ακροδεξιούς και νεοδημοκράτες.

Η ειρηνική διαδήλωση αμαυρώθηκε όταν ομάδες ακροδεξιών κουκουλοφόρων επιτέθηκαν στους άνδρες των ΜΑΤ στα σκαλοπάτια της Βουλής, εκατέρωθεν του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη.

Από τα επεισόδια λέγεται ότι έχουμε δέκα τραυματίες αστυνομικούς, ενώ από τη χρήση των χημικών που έγινε για να απωθηθούν οι ακροδεξιοί τραμπούκοι, δημιουργήθηκε αποπνικτικό κλίμα στην πλατεία.

Σχετικά άρθρα