Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πολλοί τραυματίες Αστυνομικοί από επίθεση ακροδεξιών κουκουλοφόρων μπροστά στη Βουλή

Πολλοί τραυματίες Αστυνομικοί από επίθεση ακροδεξιών κουκουλοφόρων μπροστά στη Βουλή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Ακροδεξιά, Ακροδεξιοί, Αστυνομία, Διαδηλωτές, ΜΑΤ (Μονάδες Αποκατάστασης Τάξης), Πλατεία Συντάγματος, Σκόπια,

Ενώ στο Σύνταγμα η Νέα Δημοκρατία και ρωσόφιλοι κύκλοι κατέβασαν πολίτες από τα χωριά και τις πόλεις της Βόρειας Ελλάδας να διαδηλώσουν ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, με τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο να μην είναι σε καμία περίπτωση η λαοθάλασσα που «ονειρεύονταν» οι διοργανωτές (60.000 διαδηλωτές), το Σύνταγμα έχει γνωρίζει πολυπληθέστερες και κυρίως δημοκρατικές ημέρες, επεισόδια ξέσπασαν μπροστά στη μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη όταν κουκουλοφόροι μακεδονοκάπηλοι επιτέθηκαν στους Αστυνομικούς.

Μερίδα διαδηλωτών βγήκαν από τον κύριο όγκο της συγκέντρωσης και προσπάθησαν να σπάσουν το φραγμό στο πλάι της Βουλής.

Εκεί υπήρξε ανταλλαγή αντικείμενων από τους διαδηλωτές με δακρυγόνα από την πλευρά των ΜΑΤ κάτι που οδήγησε αρκετό κόσμο σε οπισθοχώρηση.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν στα σκαλιά της Βουλής πίσω από τον Άγνωστο Στρατιώτη με ομάδα κουκουλοφόρων να πετά σιδερολοστούς, καδρόνια, καπνογόνα και διάφορα άλλα αντικείμενα εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ, που βρίσκεται στο σημείο.

Πολλοί από τους διαδηλωτές, που ήλθαν από επαρχιακές πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, δεν είχαν ξανά εμπειρία δακρυγόνων και τους έπεσαν βαριά.

Παράλληλα στην Πλατεία Συντάγματος άρχισε να βρέχει.

Από την επίθεση των ακροδεξιών κουκουλοφόρων λέγεται ότι τραυματίστηκαν δέκα αστυνομικοί, όπως μεταδίδεται και από την τηλεόραση.

Από τα μεγάφωνα της συγκέντρωσης στην πλατεία Συντάγματος ακούγονταν συνεχώς εκκλήσεις ώστε να μην αποχωρήσει ο κόσμος από το σημείο επειδή ξεκίνησε να ψιλοβρέχει.

Συγκεκριμένα ακουγόταν από τα μεγάφωνα «μη φύγει κανείς, μουσκεμένοι ως το κόκκαλο».

Οι εκκλήσεις ήταν συνεχείς καθώς η κατάσταση στο Σύνταγμα είχε γίνει ασφυκτική λόγω των επεισοδίων και της ευρείας χρήσης χημικών.

Από το βήμα της συγκέντρωσης έβγαζαν πύρινους λόγους διάφοροι ακροδεξιοί και πατριδοκάπηλοι.

Τι λέει η Αστυνομία

«Η εκτίμησή μας είναι ότι τα άτομα που προκάλεσαν τα επεισόδια κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου στην πλατεία Συντάγματος ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο.

»Ήταν αδύνατο να παρεισφρήσουν στη συγκέντρωση αντιεξουσιαστές, από τα Προπύλαια, όπου είχαν πραγματοποιήσει αντισυγκέντρωση.

»Οι αντιεξουσιαστές αμέσως μετά το τέλος της συγκέντρωσής τους κατευθύνθηκαν προς τα Εξάρχεια», όπως τόνισαν στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Σχετικά άρθρα