Ισλαμικό ΚράτοςΕθνικές Εκλογές 2023
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Για ποιες τάξεις μειώνονται οι μαθητές από 25 σε 22 ανά τμήμα

Για ποιες τάξεις μειώνονται οι μαθητές από 25 σε 22 ανά τμήμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κώστας Γαβρόγλου, Μαθητές, Σχολεία, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων,

Τη μείωση του αριθμού στους μαθητές από 25 σε 22 ανά τάξη στα Νηπιαγωγεία και στην Α΄ Δημοτικού ρυθμίζει τροπολογία του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, που κατατέθηκε κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου «Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις».

Ο αριθμός των μαθητών θα μειωθεί από το επόμενο σχολικό έτος 2019-2020. «Με την τροπολογία ικανοποιείται ένα δίκαιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας και της κοινωνίας» ανέφερε ο υπουργός, Κώστας Γαβρόγλου.

Με την ίδια τροπολογία, ανάβει το «πράσινο φως» για τον διορισμό όλων των δικαστικά δικαιωθέντων εκπαιδευτικών, επιτυχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 2008.

«Η τροπολογία οδηγεί στην επίλυση ενός ζητήματος που επί 10 χρόνια ταλαιπωρούσε 450 εκπαιδευτικούς» ανέφερε ο κ. Γαβρόγλου, σημειώνοντας ότι αφορά όλους τους εκπαιδευτικούς που έχουν δικαιωθεί με αποφάσεις του ΣτΕ και των διοικητικών δικαστηρίων.

Σχετικά άρθρα