Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προ των πυλών η «Υπατία» – Πού θα σαρώσει με καταιγίδες και σφοδρούς ανέμους

Προ των πυλών η «Υπατία» – Πού θα σαρώσει με καταιγίδες και σφοδρούς ανέμους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνεμοι, Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, Θοδωρής Κολυδάς, Καιρός, Καταιγίδες, Χιόνι, Χιόνια,

Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας, η «Υπατία», θα επηρεάσει την Ελλάδα από σήμερα Τετάρτη, με κύρια χαρακτηριστικά τα κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα και τους θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις νοτιάδες στα πελάγη, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Αναλυτικότερα, σήμερα Τετάρτη αναμένονται χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης.

Παράλληλα βροχές θα πέσουν στην υπόλοιπη χώρα, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν αρχικά στο Ιόνιο και από το απόγευμα στο Αιγαίο και στις παράκτιες περιοχές.

Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τις πρώτες ώρες του εικοσιτετραώρου και από τα βορειοδυτικά και έως το απόγευμα θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα. Από το μεσημέρι στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και στην Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Παγετός θα σημειωθεί έως τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και στα πελάγη θα φτάσουν από το μεσημέρι τα 8 έως 9 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται βροχές από το μεσημέρι και χιόνια στην Πάρνηθα και τον Κιθαιρώνα, ενώ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδων από το απόγευμα.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν χιονοπτώσεις από τις πρωινές ώρες.

Αύριο Πέμπτη αναμένονται βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο, στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο και στις παράκτιες προς αυτά περιοχές.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα βόρεια και δυτικά ορεινά και ημιορεινά και κατά τόπους σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας.

Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά ορεινά, στα βόρεια ορεινά και ημιορεινά αλλά και σε περιοχές της Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι στα πελάγη θα εξασθενήσουν από το απόγευμα.

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Παρασκευή, οπότε τα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά και θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ, όμως η θερμοκρασία θα παρουσιάσει νέα σημαντική πτώση.

Αναλυτικότερα, νέα επιδείνωση σήμερα Τετάρτη με βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά:

Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένει από σήμερα, Τετάρτη, ο διευθυντής Μετεωρολογικού Σταθμού της ΕΜΥ Θεοδωρής Κολυδάς.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η επιδείνωση θα ξεκινήσει από τα δυτικά με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια – παράκτια και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και πρόσκαιρα σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Ειδικότερα, η μεταβολή από τα δυτικά θα εκδηλωθεί με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια – παράκτια και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και πρόσκαιρα σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Τα φαινόμενα αρχικά στα δυτικά και από το απόγευμα σταδιακά στα υπόλοιπα κατά τόπους θα είναι έντονα.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και σταδιακά από τα δυτικά 7 και τοπικά στα πελάγη 8-9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο και θα σημειωθεί παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια, που μόνο τοπικά στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Αττική

Λίγες νεφώσεις που γρήγορα από τα δυτικά θα αυξηθούν αναμένονται στην Αττική. Από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ αργότερα πιθανώς να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6, από το απόγευμα νότιοι νοτιοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 (μείον 2) έως 12 βαθμούς Κέλσιου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός με νεφώσεις, με ασθενείς βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια, προβλέπονται για αύριο στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα γύρω ορεινά – ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μέτρα) που τη νύχτα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται από -02 (μείον 02) έως 5 βαθμούς Κέλσιου. Πυκνό χιόνι πέφτει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σχετικά άρθρα