Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παγωμένη πόλη η Θεσσαλονίκη – Τι συμβαίνει με λεωφορεία και ταξί – Πότε ομαλοποιούνται οι πτήσεις

Παγωμένη πόλη η Θεσσαλονίκη – Τι συμβαίνει με λεωφορεία και ταξί – Πότε ομαλοποιούνται οι πτήσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Fraport, Αεροδρόμιο Μακεδονία, Θεσσαλονίκη, Καιρός, ΚΤΕΛ (Κοινά Ταμεία Εισπράξεων Λεωφορείων), Μακεδονία, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ΟΑΣΘ,

Εξομαλύνεται σταδιακά το πρόγραμμα πτήσεων στο αεροδρόμιο Μακεδονία και τις επόμενες ώρες θα έχει αποκατασταθεί πλήρως, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας Fraport Greece, με αφορμή τις καθυστερήσεις πτήσεων εξαιτίας δυσμενών καιρικών συνθήκες που επικρατούν στη Βόρεια Ελλάδα.

Οι διάδρομοι προσγείωσης και απογείωσης στο Αεροδρόμιο Μακεδονία έχουν παραμείνει ανοικτοί καθ’ όλη τη διάρκεια της έντονης χιονόπτωσης.

Χάρη στην αξιοποίηση στόλου 9 αποχιονιστικών μηχανημάτων, αποπαγοποιητικού εξοπλισμού και της πρόσφατης άσκησης ετοιμότητας που έλαβε χώρα το Νοέμβριο, οι διάδρομοι παρέμειναν και θα παραμείνουν ανοικτοί, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η Fraport Greece ανέφερε ότι οι καθυστερήσεις, εκτροπές ή ακυρώσεις πτήσεων που παρουσιάστηκαν, οφείλονται αποκλειστικά και μόνο σε χαμηλή νέφωση που επικρατεί στο αεροδρόμιο και ήταν αποτέλεσμα αποφάσεων των αεροπορικών εταιριών.

Δυσκολία πρόσβασης στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και πολύωρες αναμονές στις πτήσεις

Με δυσκολία έφτασαν το πρωί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» οι πολίτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν καθώς δεν υπήρχαν μέσα για την πρόσβασή τους τους, ενώ στο αεροδρόμιο τους περίμενε άλλη ταλαιπωρία λόγω των πολύωρων καθυστερήσεων εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων.

Στο αεροδρόμιο Μακεδονία, υπό τις παρούσες συνθήκες γίνονται τέσσερις προσγειώσεις και απογειώσεις ανά ώρα, ενώ υπό κανονικές συνθήκες είναι 6-7 επτά ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Fraport Γιάννης Παπάζογλου.

Σύμφωνα με τον ίδιο η μικρότερη καθυστέρηση είναι δύο ώρες αλλά υπάρχουν και επιβάτες που περιμένουν από χτες το βράδυ.

Αυτή την περίοδο σύμφωνα τον κ. Παπάζογλου καθημερινά εκτελούνται 30-40 πτήσεις και αυτός ο αριθμός είναι διαχειρήσιμος.

«Το πρωί κάλεσα δύο εταιρείες ραδιοταξί για να πάω στο αεροδρόμιο αλλά μου είπαν ότι δεν μπορούν να έρθουν ταξί στην Ανω Τούμπα, ούτε καν στην οδό Λαμπράκη που είναι κεντρικός δρόμος.

»Ένας φίλος ταξιτζής που τον κάλεσα μου είπε ότι στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν 300 ταξί και κυκλοφορούν μόνο τα 30.

»Κάλεσα τρεις φίλους να με εξυπηρετήσουν και τελικά ο ένας με έφερε μέχρι το αεροδρόμιο.

»Έπρεπε να πετάξω για τη Στουτγάρδη στις 10.00 και σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση βλέπω ότι η πτήση θα είναι στις 14.40.

»Είναι μεγάλη η ταλαιπωρία, υπάρχει κόσμος που περιμένει από χτες το βράδυ και μάλιστα κάποιο που είναι από τη Λάρνακα διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχείο» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Σάββας Παπαδόπουλος.

Αντίστοιχη είναι η ταλαιπωρία λόγω της πολύωρης αναμονής του κ. Χρήστου Δερβένη ο οποίος επρόκειτο να πετάξει για το Ντίσελντορφ στις 10.00 το πρωί.

«Το τελευταίο μήνυμα της εταιρείας έγραφε ότι η πτήση θα αναχωρήσει στις 17.30.

»Στο αεροδρόμιο έφτασα σχετικά εύκολα γιατί ήρθε και με πήρε ο κουνιάδος μου.

»Ταξί όμως δεν κυκλοφορούσαν καθόλου, οπότε άλλοι ταξιδιώτες που ήθελαν να έρθουν με ταξί δυσκολεύτηκαν. Είναι μεγάλη ταλαιπωρία» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Δερβένης.

ΟΑΣΘ: Επαναλειτουργούν οι γραμμές λεωφορείων στην πόλη

Έχουν ξεκινήσει να πραγματοποιούνται ορισμένα δρομολόγια στη γραμμή 01Χ προς και από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» καθώς και στις γραμμές 32, 27, 28, 57, 25, 12, 2Κ, 3Κ και 10 σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΘ.

Επίσης έχουν ξεκινήσει δρομολόγια και στις γραμμές της Καλαμαριάς.

«Βασική επιδίωξη του ΟΑΣΘ είναι να διεξάγεται ομαλά το συγκοινωνιακό έργο, με σεβασμό στις προσπάθειες να καθαριστεί το οδικό δίκτυο αλλά και στην ασφαλή μετακίνηση του επιβατικού κοινού και των εργαζομένων.

»Σε όλη τη διάρκεια της νύχτας καταβλήθηκαν προσπάθειες ώστε να βρίσκεται σε ετοιμότητα ο στόλος και το προσωπικό του Οργανισμού.

»Οι συνθήκες παραμένουν δύσκολες στα αμαξοστάσια και στην πόλη. Όσο οι καιρικές συνθήκες και η κατάσταση του οδικού δικτύου το επιτρέπουν, έχει διασφαλιστεί η ετοιμότητα ώστε να ξεκινήσουν σταδιακά να πραγματοποιούνται τα προγραμματισμένα δρομολόγια.

»Η διοίκηση του ΟΑΣΘ βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την αρμόδια αντιπεριφερειάρχη Βούλα Πατουλίδου ώστε να διασφαλιστούν οι κατάλληλες συνθήκες για την καλύτερη δυνατή διεξαγωγή του συγκοινωνιακού έργου» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ο ΟΑΣΘ.

Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης

Την εφαρμογή προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων λόγω των έκτακτων δυσμενών καιρικών φαινομένων (χιονόπτωση – παγετός) ανακοίνωσε η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης με σκοπό την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών.

Συγκεκριμένα από 05.00 το πρωί σήμερα και μέχρι την ύφεση των δυσμενών καιρικών φαινομένων και τον αποχιονισμό του οδικού δικτύου, ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας παντός είδους φορτηγού αυτοκινήτου μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων σε όλο το οδικό δίκτυο (εθνικό-επαρχιακό-δημοτικό) της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Επίσης ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας παντός είδους οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο (εθνικό-επαρχιακό-δημοτικό) της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες.

Με καθυστερήσεις τα δομολόγια των ΚΤΕΛ – Δεν γίνονται δρομολόγια προς Χαλκιδική

Με καθυστερήσεις διεξάγονται τα δρομολόγια από τον σταθμό ΚΤΕΛ-Μακεδονία όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος του σταθμού ΚΤΕΛ-Μακεδονία, Κώστας Πανταζής.

Ο κ. Πανταζής ανέφερε ότι τα δρομολόγια διεξάγονται με καθυστερήσεις και στην περίπτωση των νομών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης λόγω της χιονόπτωσης τα δρομολόγια αναχωρούν με συχνότητα δύο ωρών αντί της μίας ώρας.

Ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Χαλκιδικής Γιώργος Αρβανιτίδης δήλωσε ότι δεν εκτελούνται δρομολόγια προς τον νομό Χαλκιδικής καθώς υπάρχει απαγόρευση από την αστυνομία για φορτηγά και λεωφορεία.

Ο νομός Χαλκιδικής έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης.

Σχετικά άρθρα