Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πλάκωσαν στο ξύλο εργαζόμενο που είχε κάνει καταγγελία για τα ένσημά του

Πλάκωσαν στο ξύλο εργαζόμενο που είχε κάνει καταγγελία για τα ένσημά του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Επιθεώρηση Εργασίας, Περιστέρι,

Ενα πολύ σοβαρό περιστατικό βιαιοπραγίας εναντίον εργαζόμενου που κατήγγειλε τον εργοδότη του για παραβάσεις σχετικές με την ασφάλεια και τα ένσημά του, ήρθε την Δευτέρα στο φως της δημοσιότητας.

Οπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία των Εργαζομένων στον Επισιτισμό -Τουρισμό ο εν λόγω εργαζόμενος (διανομέας) εργαζόταν επί πολλές ώρες σε κατάστημα στο Περιστέρι (από 6 έως και 10 ώρες την ημέρα), αλλά ο καταστηματάρχης δήλωνε λιγότερες ώρες ώστε να καταβάλλει λιγότερα για την ασφάλιση του.

Ο υπάλληλος διαπίστωσε ότι με αυτή την ολιγόωρη απασχόληση που παρουσίαζε ως υποασφαλισμένος δεν μπορούσε να ανανεώσει την άδεια παραμονής του και ζήτησε από τον καταστηματάρχη να τον ασφαλίσει κανονικά για όλες τις ώρες που απασχολείτο.

Εκείνος όμως τον απέλυσε και ο διανομέας τον κατήγγειλε για τα ένσημα. Οταν ο διανομέας βρήκε άλλη δουλειά, ο νέος εργοδότης τον απέλυσε κι εκείνος επειδή έμαθε ότι είχε καταγγείλει τον προηγούμενο.

Ο πρώην εργοδότης του εν τω μεταξύ τον παρενοχλούσε διαρκώς και του ζητούσε να αποσύρει την καταγγελία, υπογράφοντας ψευδώς ότι εξοφλήθηκε καθ΄όλα.

Ο διανομέας βρήκε άλλη εργασία, αλλά τότε ο πρώτος εργοδότης τον παγίδευσε, βάζοντας την περασμένη Παρασκευή δυο αγνώστους να τηλεφωνήσουν τάχα για παραγγελία.

Οταν ο ανυποψίαστος διανομέας πήγε να παραδώσει την πίτσα (του είχαν πει να μην χτυπήσει κουδούνι), τον περίμεναν έξω από το σπίτι δυο άνδρες.

Του έδωσαν να υπογράψει το «εξοφλητήριο» και όταν αρνήθηκε, τον ξυλοκόπησαν ανηλεώς με συνέπεια ο εργαζόμενος να διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Κατατέθηκε ήδη μηνυτήρια αναφορά στον αρμόδιο εισαγγελέα ενώ ενημερώθηκε ήδη και το γραφείο του Ειδικού Γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Σχετικά άρθρα