Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεν αληθεύει ότι τα Αντικύθηρα δίνουν 500 ευρώ επίδομα σε όσους τα επιλέξουν για μόνιμη κατοικία

Δεν αληθεύει ότι τα Αντικύθηρα δίνουν 500 ευρώ επίδομα σε όσους τα επιλέξουν για μόνιμη κατοικία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντικύθηρα,

Fake news ότι «τα Αντικύθηρα καλούν πολύτεκνους -Δίνουν επίδομα 500 ευρώ, στέγη, τροφή» όπως δημοσιεύθηκε το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κυθήρων, Σταύρο Χαρχαλάκη, ο οποίος μίλησε στον News 24/7 στους 88,6, «αυτό το πρόγραμμα αφορά 5 πολύτεκνες οικογένειες που έχουν ήδη επιλεγεί μέσα από μια αυστηρή διαδικασία.

»Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα τα σχετικά δημοσιεύματα».

«Εδώ και περίπου 1,5 χρόνο υπάρχει πρόταση να βρούμε τρόπο να ξαναζωντανέψουμε τα Αντικύθηρα όπου σήμερα κατοικούν μόνο 20 άνθρωποι. Προσπαθούμε το νησί να μην ερημώσει τελείως», πρόσθεσε ο κ. Χαρχαλάκης.

Αναλυτικότερα, ο κ. Χαρχαλάκης είπε:

«Υπάρχει συνεργασία μεταξύ δήμου και μητρόπολης με την οργάνωση για τις πολύτεκνες οικογένειες “Θεόφιλος” και μια αρχική θετική εισήγηση χρηματοδότησης δράσεων από ιδιωτικούς φορείς για κατασκευή κατοικιών. Αυτό το πρόγραμμα αφορά 5 πολύτεκνες οικογένειες που έχουν ήδη επιλεγεί μέσα από μια αυστηρή διαδικασία.

»Η οικοδομική άδεια θα βγει σε περίπου τρία χρόνια καθώς επειδή είναι στο natura 2000, πρέπει να εγκριθεί από 20 υπηρεσίες. Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα τα σχετικά δημοσιεύματα», τόνισε καταλήγοντας.

Σχετικά άρθρα