Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σοβαρά επεισόδια στην επέτειο του Γρηγορόπουλου: Ένας τραυματίας και 30 προσαγωγές

Σοβαρά επεισόδια στην επέτειο του Γρηγορόπουλου: Ένας τραυματίας και 30 προσαγωγές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Γρηγορόπουλος, Αντιεξουσιαστές, Αστυνομία, Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Εξάρχεια, Επίθεση Μολότοφ, Θεσσαλονίκη, Μολότοφ,

Σοβαρά επεισόδια εκτυλίχθηκαν στο κέντρο της Αθήνας και στη Θεσσαλονίκη, λίγο μετά την δεύτερη πορεία μνήμης για τα δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με αντιεξουσιαστές να πετούν βόμβες μολότοφ και πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικά.

Οι δρόμοι στην περιοχή των Εξαρχείων μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης, ενώ έως τις 10 το βράδυ είχαν γίνει 30 προσαγωγές.

Στην οδό Στουρνάρη επιστρατεύθηκαν οι αύρες της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά των οποίων οι αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ.

Την ίδια ώρα πυρκαγιά ξέσπασε σε τέντα διαμερίσματος, στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Σπύρου Τρικούπη, από βόμβα Μολότοφ, η οποία και κατασβέστηκε άμεσα.

Ένα τραυματισμένο άτομο βρισκόταν λίγο πριν τις 10 μ.μ στην πλατεία Εξαρχείων, την ώρα που στο σημείο δεν μπορούσε να πλησιάσει ασθενοφόρο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το άτομο αυτό είχε τραυματισθεί στο πόδι και μεταφέρθηκε με αυτοσχέδιο φορείο σε ασφαλές σημείο, προκειμένου να τον παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Η δεύτερη πορεία στο κέντρο της Αθήνας για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 20:00, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, την ώρα που τα επεισόδια στα Εξάρχεια ξεκίνησαν αμέσως μετά.

Θεσσαλονίκη

Λίγο μετά τις 19.00 ξέσπασαν εκτεταμένα επεισόδια και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, ομάδα κουκουλοφόρων, έχοντας ως ορμητήριο το ΑΠΘ, επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ και πυροτεχνήματα σε δυνάμεις των ΜΑΤ επί της οδού Εγνατίας.

Από τα επεισόδια ξέσπασε φωτιά σε εργοτάξιο του Μετρό. Άντρες της πυροσβεστικής έσπευσαν επί τόπου και έθεσαν υπό έλεγχο τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο κοντέινερ του εργοταξίου, στο ύψος του Άσυλου του Παιδιού, αλλά και τις διάσπαρτες εστίες στη γύρω περιοχή στην οδό Εγνατία.

Σχετικά άρθρα