Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΑΑΔΕ: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις (airbnb)

ΑΑΔΕ: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις (airbnb)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ),

Ενημερωτικό φυλλάδιο αναφορικά με τις βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων στο πλαίσιο της οικονομίας διαμοιρασμού, τις γνωστές πλατφόρμες τύπου airbnb, έδωσε στη δημοσιότητας η ΑΑΔΕ.

Στο φυλλάδιο αυτό υπάρχουν οδηγίες σχετικά με τις υποχρεώσεις που έχουν οι ιδιοκτήτες να δηλώσουν τα ακίνητά τους στην ειδική εφαρμογή.

Τα βήματα είναι:

Να καταχωρήσετε το ακίνητο στην ειδική εφαρμογή Βρχυχρόνιων Μισθώσεων Ακινήτων στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ και συγκεκριμένα στο «Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής».

Με την εγγραφή του κάθε ακινήτου χορηγείται Αριθμός Μητρώου Ακινήτων (Α.Μ.Α.)

Να αναγράφετε σε εμφανές σημείο τον Α.Μ.Α. σε κάθε ανάρτηση του ακινήτου στις ψηφιακές πλατφόρμες καθώς και σε κάθε άλλο μέσο προβολής.

Να υποβάλετε «Δήλωση Βραχυχρόνιας Διαμονής» για κάθε μία βραχυχρόνια μίσθωση.

Η προθεσμία της κάθε υποβολής είναι μέχρι τις 20 του επόμενου μήνα από την ημέρα αναχώρησης του μισθωτή από το ακίνητο και υποβάλλεται μέσω της ανωτέρω εφαρμογής.

Να οριστικοποιείτε τα στοιχεία που έχετε καταχωρήσει στο «Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής έως τις 28 Φεβρουαρίου του έτους υποβολής της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος, προκειμένου να προσδιοριστεί το φορολογητέο εισόδημα ανά δικαιούχο εισοδήματος.

Επίσης δίνονται οδηγίες για περιπτώσεις που έχει αποκτηθεί Ειδικό Σήμα Λειτουργίας Τουριστικής Επιπλωμένης Επαυλης του Ειδικού Καθεστώτος. Κι εκεί υπάρχουν βήματα για την καταχώρηση των στοιχείων των βιλών που μισθώνονται:

Δείτε αναλυτικά τον οδηγό εδώ

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τις 30 Νοεμβρίου πρέπει να γίνει η δήλωση, και στη συνέχεια έρχονται πρόστιμα:

Το διοικητικό πρόστιμο των 5.000 ευρώ επιβάλλεται για:

Παράλειψη εγγραφής στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής

Μη εμφανή αναγραφή του αριθμού εγγραφής στο μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής κατά την ανάρτηση του ακινήτου στις ψηφιακές πλατφόρμες, καθώς και σε κάθε άλλο μέσο προβολής

Μη εμφανή αναγραφή του αριθμού του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας στην ανάρτηση του ακινήτου στις ψηφιακές πλατφόρμες καθώς και σε κάθε άλλο μέσο προβολής από τους διαχειριστές, για τους οποίους δεν υπάρχει υποχρέωση εγγραφής στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής.

Σχετικά άρθρα