Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Χαμός» με χάρτη στην ατζέντα της Αστυνομίας με «Μακεδονία» και «Βόρεια Κύπρο» – Ξηλώθηκαν όλοι!

«Χαμός» με χάρτη στην ατζέντα της Αστυνομίας με «Μακεδονία» και «Βόρεια Κύπρο» – Ξηλώθηκαν όλοι!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κύπρος, Σκόπια, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,

Με απόφαση του Αρχηγού της Αστυνομίας 14 άτομα, τα οποία υπηρετούσαν στο τμήμα Εκδόσεων της Διεύθυνσης Επικοινωνίας, αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό, ξηλώνονται, μετά το περιστατικό με τον χάρτη σε ατζέντα της ΕΛ.ΑΣ, στον οποίο αναγράφονταν τα Σκόπια ως «Μακεδονία» και τα Κατεχόμενα ως «Βόρεια Κύπρος». Την υπόθεση έχει αναλάβει πλέον η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Οι ατζέντες της Αστυνομίας αποσύρθηκαν άρον- άρον, μετά τον σάλο που προκλήθηκε καθώς σε χάρτη που υπήρχε μέσα αναφέρονταν τα Σκόπια ως Μακεδονία και το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, ως Βόρεια Κύπρος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βάιου Σύρρου στο STAR Channel, η ατζέντα της Αστυνομίας για το 2019 είχε στις τελευταίες σελίδες ένα παγκόσμιο χάρτη από του Σκόπια αναφέρονται ως Μακεδονία και η κατεχόμενη Κύπρος ως Βόρεια Κύπρος!

Μια γκάφα ολκής από το τμήμα εκδόσεων της διεύθυνσης Επικοινωνίας του αρχηγείου της ΕΛΑΣ, που όπως ήταν αναμενόμενο, αρχικά προκάλεσε σοκ στους αστυνομικούς και αμέσως μετά, θύελλα αντιδράσεων.

«Η επιμέλεια της ατζέντας είναι του αρχηγείου. Εδώ έχουμε να κάνουμε με εθνικό ολίσθημα! Θέλουμε να γίνει έρευνα και να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι από τις εισαγγελικές αρχές» δήλωσε ο Γρηγόρης Γερακάκος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών.

Το ερώτημα είναι, γιατί φέτος έγινε αυτή η αλλαγή στον παγκόσμιο χάρτη, από τη στιγμή που παγκόσμιος χάρτης υπήρχε και στην περσινή ατζέντα του 2017, με τις σωστές ονομασίες των γειτονικών χορών, όπως της Κύπρου.

Απ’ όσο γνωρίζουμε, δεν υπήρξαν τον τελευταίο χρόνο αλλαγές στην ονομασία χωρών.

Το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, σε ανακοίνωση του επισημαίνει ότι η εκτύπωση έγινε από ιδιωτική εταιρία και «…εκ παραδρομής έχουν αποτυπωθεί εσφαλμένα ονομασίες γειτονικών χωρών».

Στο αρχηγείο αν και δημόσια κάνουν λόγο για σοβαρή αμέλεια, κάποιοι ωστόσο υποπτεύονται δόλο για να εκτεθεί η Αστυνομία. Αυτή η ατζέντα πηγαίνει άλλωστε σε πολιτικά κόμματα, εκατοντάδες πολιτικούς, ιδιώτες αλλά και διπλωματικές αντιπροσωπίες, καταλήγει το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού STAR.

Σχετικά άρθρα