Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνάντηση Κουβέλη ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση στο δημόσιο

Συνάντηση Κουβέλη ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση στο δημόσιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΔΕΔΥ, Φώτης Κουβέλης,

Συνάντηση με τη διοίκηση της ΑΔΕΔΥ είχε σήμερα στα γραφεία του κόμματος ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης, κατόπιν σχετικού αιτήματος της συνδικαλιστικής οργάνωσης.

Οι εκπρόσωποι των δημοσίων υπαλλήλων αναφέρθηκαν στην πρόσφατη δικαστική απόφαση που θεωρεί μη νόμιμη την απεργία – αποχή του κλάδου και εξέφρασαν τη θέση ότι με αυτή καθιερώνονται απαγορεύσεις στο απεργιακό δικαίωμα. Τα μέλη της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ χαρακτήρισαν προσχηματική την αξιολόγηση που προωθείται από την κυβέρνηση και αυθαίρετο τον καθορισμό των ποσοστώσεων που επιχειρείται να εισαχθούν. Υπογράμμισαν, μάλιστα, ότι βασικός στόχος των ασκούμενων πολιτικών είναι η βίαιη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς τόνισε ότι το δικαίωμα στην απεργία είναι απαράδεκτο να συρρικνωθεί και επεσήμανε ότι το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε την κήρυξη της συγκεκριμένης κινητοποίησης, σύμφωνα με το νόμο και το εγκεκριμένο από το δικαστήριο καταστατικό της.

Σχετικά με το σύστημα αξιολόγησης που επιχειρείται να επιβληθεί, ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι δεν πρόκειται απλώς για ένα αυταρχικό μοντέλο, αλλά για ένα σύστημα που καθορίζει εκ των προτέρων ποσοστά και κλίμακες αξιολόγησης, με το στόχο τη δημιουργία δεξαμενών υποψηφίων προς απόλυση υπαλλήλων.

Σχετικά άρθρα