Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυστραλός τουρίστας: Ο Μαζιώτης πήγε να πυροβολήσει τους αστυνομικούς αλλά χτύπησε εμένα

Αυστραλός τουρίστας: Ο Μαζιώτης πήγε να πυροβολήσει τους αστυνομικούς αλλά χτύπησε εμένα

Στο πιστολίδι της Τετάρτης μεταξύ αστυνομικών και Νίκου Μαζιώτη, θραύσματα από σφαίρα βρήκαν τον Αυστραλό τουρίστα Ο. Γκράντ στο πόδι και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον «Ερυθρό Σταυρό», δίχως όμως να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα.

Σύμφωνα με το Έθνος, εξηγώντας τι ακριβώς συνέβη τη στιγμή της συμπλοκής, ο 19χρονος Αυστραλός είπε:

«Ειχα καθίσει για φαγητό όταν είδα κάποιον να τρέχει και να τον κυνηγά η αστυνομία. Στη συνέχεια άκουσα τρεις πυροβολισμούς. Μετά τον πρώτο, έπεσα στο έδαφος και με σκυμμένο το κεφάλι προσπάθησα να συρθώ στο εστιατόριο. Πήγε να πυροβολήσει τους αστυνομικούς αλλά χτύπησε εμένα».

Ο Βασίλης Κικίλιας επισκέφθηκε και τον 19χρονο Αυστραλό, όπως επίσης και οι υπουργοί Υγείας και Τουρισμού Μάκης Βορίδης και Όλγα Κεφαλογιάννη. Ο κ. Βορίδης δήλωσε:

«Θα μείνει στο νοσοκομείο να νοσηλευτεί για καθαρά προληπτικούς λόγους. Νομίζω, όπως μας ενημέρωσαν, ότι αύριο θα συνεχίσει το ταξίδι του για τον τουριστικό του προορισμό, ο οποίος είναι η Μύκονος».

«Είναι καλά στην υγεία του και αυτό είναι ιδιαίτερα ευχάριστο», είπε η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη και συμπλήρωσε πως ο νεαρός τουρίστας «έχει την αμέριστη στήριξη της ελληνικής πολιτείας. Είμαστε σε διαρκή επαφή με την πρεσβεία της Αυστραλίας”.

Σχετικά άρθρα