Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξεκινούν τα σχολεία για προσφυγόπουλα στη Χίο εν μέσω αντιδράσεων

Ξεκινούν τα σχολεία για προσφυγόπουλα στη Χίο εν μέσω αντιδράσεων

Τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου θα αρχίσει στη Χίο η λειτουργία των σχολείων για τα προσφυγόπουλα, ενώ δύο μέρες αργότερα θα μεταβεί στο νησί ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας προκειμένου να παραστεί σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το μεταναστευτικό.

Η λειτουργία των ΔΥΕΠ (Δομών Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων) στα σχολεία που έχουν επιλεγεί -στα δημοτικά σχολεία Κάμπου, 5ο Βαρβασίου, 2ο Ευαγγελιστρίας, 11ο στο κέντρο της πόλης και 4ο στην Τουρλωτή-, που θα είναι απογευματινή και ξεχωριστή από τα πρωινά μαθήματα των υπολοίπων μαθητών, προκαλεί αντιδράσεις, με κορυφαία αυτή του εξώδικου των 1.130 γονέων που ζήτησαν τη λειτουργία των ΔΥΕΠ εκτός σχολείων και συγκεκριμένα μέσα στο Κέντρο υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ.

Σήμερα Τετάρτη, και σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες από αστυνομική πηγή, κλήθηκε η αστυνομία επειδή μέλη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου μοίραζαν σχετικά με το θέμα ενημερωτικά έντυπα υπέρ της λειτουργίας των σχολείων για τα προσφυγόπουλα, έξω από το 2ο δημοτικό σχολείο της Ευαγγελίστριας.

Το τηλεφώνημα για παρέμβαση της αστυνομίας έγινε από μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που συμμετέχουν στην κίνηση των 1.130.

Σχετικά άρθρα