Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

109 προσαγωγές μετά την εκκένωση κτιρίου όπου έμεναν μετανάστες στη Θεσσαλονίκη

109 προσαγωγές μετά την εκκένωση κτιρίου όπου έμεναν μετανάστες στη Θεσσαλονίκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δήμος Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Τοπική Αυτοδιοίκηση,

Συνολικά 109 άτομα προσήχθησαν στη διάρκεια της επιχείρησης εκκένωσης του άτυπου καταυλισμού που είχαν στήσει τον τελευταίο καιρό μετανάστες σε ημιτελές κτήριο, στην περιοχή των Γιαννιτσών, δυτικά της Θεσσαλονίκης.

Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης για έλεγχο και ταυτοποίηση στοιχείων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από το σύνολο των προσαχθέντων διαπιστώθηκε ότι οι 61 δεν διέθεταν έγγραφα που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Μετά από τους απαραίτητους ελέγχους, οι υπόλοιποι 48 προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Της αστυνομικής επιχείρησης προηγήθηκαν καταγγελίες και κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης αποφασίστηκε η εκκένωση του κτηρίου, το οποίο φέρεται να ανήκει σε κατασκευαστικό συνεταιρισμό.

Στη συνέχεια, συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης, από τις Διευθύνσεις Ανακύκλωσης – Αστικών Απορριμμάτων και Πρασίνου, καθάρισαν όχι μόνο το κτιριακό συγκρότημα, αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο.

Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος αρμόδιος για την καθαριότητα, Λάζαρος Ζαχαριάδης, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FΜ», πως ο δήμος Θεσσαλονίκης τα τελευταία δύο χρόνια πραγματοποίησε άλλες πέντε – έξι παρόμοιες εκστρατείες καθαρισμού στο ίδιο κτήριο».

«Η κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή είναι τραγική και έχουν δίκιο οι περίοικοι που διαμαρτύρονται. Διότι στο συγκεκριμένο κτήριο ζούσαν περισσότεροι από 100 άνθρωποι, χωρίς υποδομές και σύστημα αποχέτευσης» ανέφερε ο κ.Ζαχαριάδης.

Όπως επισήμανε ο ίδιος «ο συγκεκριμένος οικοδομικός συνεταιρισμός έχει υποχρέωση να διαφυλάξει τον χώρο και να τον κρατήσει καθαρό» αλλά «δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ανταπόκριση στις υποχρεώσεις που έχουν».

Πρόσθεσε τέλος πως ο δήμος Θεσσαλονίκης θα κινήσει όλες τις νομικές διαδικασίες σε βάρος των ιδιοκτητών του ακινήτου.

Σχετικά άρθρα