Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έλληνας ψαροντουφεκάς καταγγέλλει ότι Τούρκοι προσπάθησαν να τραβήξουν το σκάφος του στην Τουρκία (βίντεο)

Έλληνας ψαροντουφεκάς καταγγέλλει ότι Τούρκοι προσπάθησαν να τραβήξουν το σκάφος του στην Τουρκία (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Λιμενικό Σώμα, Νησιά Αιγαίου, Οινούσσες, Τουρκία, Χίος,

Για σκηνικό έντασης στην ευρύτερη περιοχή των Οινουσσών την Τετάρτη με πρωταγωνιστή ένα ψαροντουφεκά από τη Χίο, κάνουν λόγο τοπικά μέσα.

Ο ψαροντουφεκάς βρισκοταν στα ελληνικά χωρικά ύδατα όταν φέρεται να τον προσέγγισε σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής από τον οποίο ζήτησε τα στοιχεία του, θεωρώντας ότι βρίσκεται επί τουρκικών χωρικών υδάτων.

Όταν αυτός αρνήθηκε, επιχείρησαν να δέσουν το σκάφος του με το σκάφος του τουρκικού Λιμενικού και να τον τραβήξουν στη τουρκική πλευρά.

Όταν και αυτό δεν κατέστη δυνατό, σύμφωνα με τη μαρτυρία του ψαροντουφεκά τότε επιχειρήθηκε να ανατρέψουν το σκάφος του αλλά και πάλι ανεπιτυχώς.

Το politichios.gr κάνει λόγο για άμεση ανταπόκριση του Λιμενικού Σώματος της Χίου που είχε σαν αποτέλεσμα την άμεση απομάκρυνση των Τούρκων και την ασφαλή λήξη του περιστατικού για τον πρωταγωνιστή του θερμού επεισοδίου.

«Στην αρχή και για αρκετή ώρα νομίζαμε ότι πρόκειται για Frontex γιατί δεν υπήρχε κάτι που να δηλώνει ότι ήταν Τούρκοι.

»Ακόμα και όταν μας προσέγγισαν μιλούσαν πολύ καλά Αγγλικά. Καταλάβαμε ότι είναι Τούρκοι όταν μίλησαν με τα κινητά τους και τους δόθηκε εντολή να μας πάρουν τα στοιχεία.

»Επιπλέον μας είπαν ότι θα πρέπει να δεθούμε με αυτούς για να μας τραβήξουν. Ευτυχώς αυτό αποτράπηκε από την παρουσία του Λιμεναρχείου της Χίου» τόνισε ο Χιώτης ψαροντουφεκάς Αντώνης Κόντος.

Η μαρτυρία του:

Σχετικά άρθρα