Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από τον 27χρονο που βρέθηκε στην Εύβοια (φωτο)

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από τον 27χρονο που βρέθηκε στην Εύβοια (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγνοούμενοι, Εύβοια, Πλημμύρες, Πυροσβεστική Υπηρεσία,

Σώος εντοπίστηκε ο 27χρονος που αγνοείτο μετά τις πλημμύρες που προκάλεσε το πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα στο Μαντούδι στην Εύβοια.

Όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική, ο 27χρονος διασώθηκε από πυροσβεστικές δυνάμεις σε ποταμό μεταξύ Προκοπίου και Μαντουδίου.

«Σώος ο ένας αγνοούμενος. Μόλις βρέθηκε» γνωστοποίησε νωρίτερα ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook.

Ο 27χρονος είναι εξαντλημένος και διακομίζεται αυτή την ώρα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου.

«Ήταν μια δύσκολη επιχείρηση. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Αυτό που έχει σημασία έχει ότι ο νεαρός είναι ζωντανός» δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο περιφερειακός διοικητής Στερεάς Ελλάδας της Πυροσβεστικής, Νίκος Σπαής, που συντόνιζε την επιχείρηση.

Ο 27χρονος που εντοπίστηκε στην Εύβοια:

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο άλλων αγνοουμένων.

Πρόκειται για ένα ζευγάρι που αγνοείται στην περιοχή μεταξύ Μαντουδίου και Μετοχίου.

Το πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα, που συνοδευόταν από πρωτοφανείς βροχοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους, είχε αποτέλεσμα να προκληθούν πλημμύρες και κατολισθήσεις, αλλά και προβλήματα στο οδικό δίκτυο και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες της χώρας.

Τα σημαντικότερα προβλήματα καταγράφηκαν στην Κορινθία (Κιάτο, Βέλο και Ξυλόκαστρο), την Αργολίδα (Άργος, Νέα Κίος και Κιβέρι) και τη βόρεια Εύβοια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Πυροσβεστική δέχθηκε μέσα σε ένα διήμερο συνολικά 1.800 κλήσεις για παροχή βοήθειας, που αφορούσαν συγκεκριμένα κοπές δένδρων, αντλήσεις υδάτων και απεγκλωβισμούς ατόμων από οικίες και αυτοκίνητα.

Ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Ταφύλλης, κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τις Δημοτικές Ενότητες Αταλάντης και Μαλεσίνας – Θεολόγου του Δήμου Λοκρών, της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και τις Δημοτικές Ενότητες Κηρέως και Ελυμνίων του Δήμου Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΓΠΠ η απόφαση ελήφθη για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν στις παραπάνω περιοχές και προκάλεσαν πλημμύρες, κατολισθήσεις κ.λπ.

Σήμερα Δευτέρα αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των έντονων καιρικών φαινομένων από το μεσημέρι και βαθμιαία βελτίωση του καιρού από τα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις 7-8 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Σχετικά άρθρα