Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο κυκλώνας δεν προκάλεσε μεγάλες ζημιές στην Καλαμάτα (βίντεο)

Ο κυκλώνας δεν προκάλεσε μεγάλες ζημιές στην Καλαμάτα (βίντεο)
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Καιρός, Καλαμάτα, Κυκλώνας, Μεσσηνία,

Ελεγχόμενη χαρακτήρισε την κατάσταση στην πόλη της Καλαμάτας ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τις επιπτώσεις στην πόλη από την κακοκαιρία «τα προβλήματα καταγράφονται στον παραλιακό δρόμο της οδού Ναυαρίνου και σε μήκος ενός χιλιομέτρου».

Ο ίδιος σημείωσε πως οι δημοτικές Αρχές είχαν ειδοποιήσει από την Παρασκευή τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων να απομακρύνουν από τον αιγιαλό τον εξοπλισμό τους.

«Κάποιοι υπάκουσαν και κάποιοι όχι, με αποτέλεσμα, λόγω των ανέμων και του μεγάλου κυματισμού, να καταστραφούν είδη εξοπλισμού καταστημάτων, και σε συνδυασμό με αυτά που έβγαλε η θάλασσα, να δημιουργηθούν προβλήματα στο δρόμο» είπε.

Για την αποκατάσταση των ζημιών, ο δήμαρχος είπε ότι «περιμένουμε να κοπάσει η ένταση του φαινομένου και εκτιμούμε ότι μέχρι το βράδυ θα έχουμε καθαρίσει αυτό το τμήμα του δρόμου, όπως επίσης και άλλα δύο χιλιόμετρα, δυτικά της Καλαμάτας, προς την Μεσσήνη».

Παράλληλα, ο δήμαρχος Καλαμάτας εξέφρασε την εκτίμηση ότι «οι μεγαλύτερες ζημιές έχουν προκληθεί σε ελαιόδεντρα και κηπευτικά», προσθέτοντας ότι «οι ζημιές στον αστικό χώρο είναι περιορισμένες, δηλαδή σε τέντες και γλάστρες».

Σύμφωνα με την «Ελευθερία» της Καλαμάτας, άνεμοι χτύπησαν με μανία το παραλιακό μέτωπο της Καλαμάτας δημιουργώντας μεγάλα κύματα και παράλληλα προκαλώντας ζημιές σε παραλιακές επιχειρήσεις.

Η θάλασσα σε πολλά σημεία βγήκε έως το οδόστρωμα της οδού Ναυαρίνου (κεντρική φωτογραφία), ενώ η κυκλοφορία διακόπηκε από την οδό Ηρώων και ανατολικότερα προς Φιλοξένια.

Πολύ μεγάλα κύματα στην παραλία της Καλαμάτας:

Δείτε σε ζωντανό μετεωρολογικό χάρτη την εξέλιξη του καιρού στην Καλαμάτα:

Σχετικά άρθρα