Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έλληνες υπαξιωματικοί εκπαιδεύτηκαν σε Σχολεία του Αμερικανικού Στρατού στη Γερμανία

Έλληνες υπαξιωματικοί εκπαιδεύτηκαν σε Σχολεία του Αμερικανικού Στρατού στη Γερμανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλκιβιάδης Στεφανής, Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ), Ελληνικός Στρατός, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Η έναρξη της συνεργασίας για την εκπαίδευση των υπαξιωματικών του Ελληνικού Στρατού σε Σχολεία του Αμερικανικού Στρατού στη Γερμανία συζητήθηκε σε σύσκεψη με επιτελείς της Διεύθυνσης Δόγματος και Εκπαίδευσης (ΔΙΔΕΚΠ) του ΓΕΣ ο Υπασπιστής Διοίκησης των Αμερικανικών Δυνάμεων της Ευρώπης Ρόμπερτ Αμπερνέθι.

Ο Υπασπιστής Διοίκησης των Αμερικανικών Δυνάμεων πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο ΓΕΣ το διήμερο 25 και 26 Σεπτεμβρίου και έγινε δεκτός από τον Αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή.

Τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του επισκέφθηκε τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) στα Τρίκαλα. Εκεί πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για την αποστολή και τη λειτουργία της Σχολής, περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις και παρακολούθησε εκπαιδευτικές δραστηριότητες των σπουδαστών της.

Επιπλέον, είχε την ευκαιρία να μιλήσει στους Σπουδαστές για τον θεσμό του Υπαξιωματικού και του Υπασπιστή Διοίκησης του Αμερικανικού Στρατού, καθώς και να απαντήσει σε ερωτήσεις τους.

Το ΓΕΣ, στο πλαίσιο της μετεξέλιξης, προσβλέπει στην συνεχή αναβάθμιση του θεσμού του Υπασπιστή Διοίκησης και των Υπαξιωματικών γενικότερα. Απώτερος στόχος είναι, η βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρωπίνου δυναμικού, των Ανθυπασπιστών και Υπαξιωματικών του Στρατού Ξηράς.

Σχετικά άρθρα