Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ τα ακίνητα που βρίσκονται σε πυρόπληκτες περιοχές

Απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ τα ακίνητα που βρίσκονται σε πυρόπληκτες περιοχές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακίνητα, Αττική, Δήμος Μαραθώνα, ΕΝΦΙΑ, Μαραθώνας, Πυρκαγιά, Ραφήνα, Φωτιά, Φωτιά Μάτι Αττικής - Όλο το ρεπορτάζ της φονικής πυρκαγιάς,

Απαλλάσσονται για το 2018 από τον ΕΝΦΙΑ τα ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές της περιφέρειας Αττικής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου.

Αυτό προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία αυτό θα συμβεί εφόσον οι ιδιοκτήτες τους είναι κάτοχοι Δελτίου Επανελέγχου του υπουργείου Υποδομών που εκδόθηκε μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου 2018 και κατά τον κρίσιμο χρόνο η κυριότητα ή τα λοιπά εμπράγματα δικαιώματα στο ακίνητο ανήκουν στον υπόχρεο σε φόρο για το έτος αυτό.

Η ρύθμιση που αντικαθιστά πράξη νομοθετικού περιεχομένου της 10ης Αυγούστου, κατατέθηκε προκειμένου να αποσαφηνιστεί το πεδίο εφαρμογής της απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ των ακινήτων που βρίσκονται στις περιοχές που επλήγησαν.

Την ίδια στιγμή, επιπλέον μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων της Ανατολικής Αττικής «φέρνει» προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση.

Σχετικά άρθρα