Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εισαγγελική παρέμβαση στον Δήμο Μαραθώνα – Eρευνάται για κακοδιαχείριση

Εισαγγελική παρέμβαση στον Δήμο Μαραθώνα – Eρευνάται για κακοδιαχείριση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αττική, Δήμος Μαραθώνα, Εισαγγελία Πρωτοδικών, Ηλίας Ψινάκης, Μαραθώνας, Πυρκαγιά, Ραφήνα, Φωτιά Μάτι Αττικής - Όλο το ρεπορτάζ της φονικής πυρκαγιάς,

Υπό εισαγγελική έρευνα τίθενται καταγγελίες για μη ορθή διαχείριση από υπευθύνους του δήμου Μαραθώνα, τροφίμων και άλλων προσφορών πολιτών προς τους πυρόπληκτους της πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου.

Με εντολή του, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος, αναθέτει σε εισαγγελικό λειτουργό να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση, μετά από κάποιες καταγγελίες ότι στον δήμο Μαραθώνα γίνεται κακή διαχείριση, τόσο τροφίμων όσο και ρουχισμού και άλλων πραγμάτων, όπως συσκευές που συλλέχθηκαν μετά την φονική πυρκαγιά για να βοηθηθούν οι κάτοικοι της περιοχής.

Η εντολή του κ. Ζαγοραίου είναι να εξακριβωθεί αν είναι βάσιμες οι καταγγελίες και αν προκύπτει διάπραξη αδικημάτων.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις όσον αφορά τις έρευνες για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, μετά τη παραγγελία του Αρείου Πάγου για «πάγωμά» τους, ζητώντας τη συσχέτιση πορίσματος της Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης, Μαρίας Παπασπύρου.

Αναλυτικότερα, πηγές της Εισαγγελίας διευκρινίζουν ότι η παραγγελία για έρευνα στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης δόθηκε για να είναι πιο ολοκληρωμένη η έρευνα και όχι για να σταματήσει η πορεία της.

Παράλληλα, όπως υποστήριξαν οι ίδιες πηγές, η παραγγελία δόθηκε ώστε να έρθει σε γνώση του προϊσταμένου, Ηλία Ζαγοραίου και όχι για να ανακόψει την κλήση των υπόπτων. «Είναι στην κρίση του εισαγγελέα να προχωρήσει στο επόμενο κομβικό σημείο, που είναι οι εξηγήσεις των υπόπτων», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Σχετικά άρθρα