Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απίστευτο: Βρήκαν αγαλματίδια από την αρχαία Παλμύρα στα Γλυκά Νερά

Απίστευτο: Βρήκαν αγαλματίδια από την αρχαία Παλμύρα στα Γλυκά Νερά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άγαλμα, Αρχαιοκαπηλία, Αρχαιολογία, Γλυκά Νερά, Ισλαμιστές, Παλμύρα, Συρία, Τζιχαντιστές,

Σε υπαίθριο χώρο στα Γλυκά Νερά βρέθηκαν την περασμένη εβδομάδα δύο αγαλματίδια ανεκτίμητης αξίας που εκτιμάται ότι έφτασαν στην Ελλάδα από τη Συρία και συγκεκριμένα την περιοχή όπου βρισκόταν η αρχαία Παλμύρα.

Σύμφωνα με το Έθνος, όλα ξεκίνησαν όταν ο ιδιώτης ερευνητής Γιώργος Τσούκαλής δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από γυναίκα, η οποία τον ενημέρωσε ότι βρήκε τυχαία κατά τη διάρκεια βόλτας τα δύο αγαλματίδια πίσω από ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ σε περιοχή των Γλυκών Νερών.

Από την πλευρά του ο κ. Τσούκαλης όταν έφτασε στο σημείο και διαπίστωσε ότι όσα του είχε πει η γυναίκα ήταν αληθή, ενημέρωσε το Τμήμα Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ασφάλειας Αττικής.

Μετά την απομάκρυνση των αγαλματιδίων, αρχαιολόγοι που τα εξέτασαν διαπίστωσαν ότι εμπίπτουν στο νόμο περί προστασίας των αρχαιοτήτων.

Υπενθυμίζεται ότι η περιοχή της αρχαίας Παλμύρας είχε πέσει θύμα επίθεση από τζιχαντιστές το καλοκαίρι του 2015 με τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους να κάνουν πλιάτσικο και λεηλασίες.

Κανείς, πάντως, μέχρι στιγμής δεν γνωρίζει την ταυτότητα της γυναίκας που έκανε την καταγγελία ενώ δεν αποκλείεται να πρόκειται για άτομα που – άγνωστο γιατί – ήθελε να παραδώσει τα αγαλματίδια στις αρχές.

Σχετικά άρθρα