Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η καλύτερη θαλαμηγός του κόσμου βρίσκεται στην Ελλάδα (βίντεο)

Η καλύτερη θαλαμηγός του κόσμου βρίσκεται στην Ελλάδα (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Μύκονος,

Η καλύτερη θαλαμηγός του κόσμου για το 2017 (έλαβε το ανάλογο βραβείο) έδεσε στη Μύκονο και παραμιλάει όλο το νησί βλέποντας αυτό το – ομολογουμένως- εκπληκτικό σκάφος.

Πρόκειται για το σούπερ γιοτ Cloudbreak που έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση έκανε στο παλιό λιμάνι της Μυκόνου.Η μήκους 72 μέτρων θαλαμηγός που ναυπηγήθηκε το 2016 διαθέτει μια master σουίτα και πέντε ακόμη δίκλινες καμπίνες που μπορούν να φιλοξενήσουν έως 12 άτομα.

Επίσης, έχει την δυνατότητα μεταφοράς 22 μελών πληρώματος που εξασφαλίζουν μια μοναδική εμπειρία διαμονής. Κλασικό στυλ, όμορφη επίπλωση και ένα πανάκριβο καθιστικό δημιουργούν μια πολυτελή και άνετη ατμόσφαιρα.

Το Cloudbreak έχει το δικό του beach club, ιδιωτικό ελικοδρόμιο, πισίνα, αποβάθρα για τζακούζι, γυμναστήριο, σπα, τζάκι, σταθεροποιητές άγκυρας και γκαράζ για tender. Ο χειρισμός του γίνεται μέσω 3 iPad και ενός joystick, ενώ το κόστος ενοικίασής του ξεπερνάει τα 750.000 ευρώ την εβδομάδα!

Με τις επιβλητικές του διαστάσεις μαγνήτισε τα βλέμματα των επισκεπτών στο Αγράρι της Μυκόνου, όπου αγκυροβόλησε για λίγο και έγινε talk of the island. Ο λόγος για το σούπερ γιωτ Radiant, ιδιοκτησίας του Εμίρη του Ντουμπάι Abdullah Al Futtaim.

Η υπερπολυτελής θαλαμηγός, μήκους 110 μέτρων, κατασκευάστηκε το 2009 στο διάσημο ναυπηγείο Lürssen.

Είναι σχεδιασμένη από τον Tim Heywood, ενώ εσωτερικά φέρει την υπογραφή του Glenn Pushelberg.

Αρχικά το σκάφος ναυπηγήθηκε για λογαριασμό Ρώσου μεγιστάνα, ο οποίος για την απόκτησή του πλήρωσε 150.000.00 ευρώ.

Οικονομικές δυσκολίες όμως τον ανάγκασαν να το πουλήσει και έτσι το 2011 το σκάφος πέρασε στα χέρια του Abdullah Al Futtaim αντί 240.000.000 ευρώ.

Η αξία του σήμερα υπολογίζεται στα 280.000.000 ευρώ που το κατατάσσει στην λίστα με τα 10 πιο ακριβά γιωτ του πλανήτη. Το Radiant είναι εξοπλισμένο με κανόνια νερού με την ικανότητα να βυθίζουν σκάφη έως 91 μέτρα μακριά, ενώ περιλαμβάνει ακόμη και ένα μικρό ταχύπλοο για σύντομες εξορμήσεις αν χρειαστεί.

Σχετικά άρθρα