Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δύο Τούρκοι στρατιώτες συνελήφθησαν στον Έβρο από ελληνική περίπολο

Δύο Τούρκοι στρατιώτες συνελήφθησαν στον Έβρο από ελληνική περίπολο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Έβρος, Ελληνικός Στρατός, Τουρκία, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Δύο Τούρκοι στρατιώτες συνελήφθησαν από Έλληνες στρατιώτες στην περιοχή του Πέπλου Έβρου, στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας το περιστατικό βρίσκεται υπό διερεύνηση, ενώ έγινε γνωστό πως ελληνική περίπολος ήταν αυτή που εντόπισε τους δύο Τούρκους στρατιώτες και τους έθεσε υπό κράτηση.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το περιστατικό θα γίνουν γνωστές το αμέσως προσεχές διάστημα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται αποφάσεις από την πολιτική ηγεσία.

Ενημέρωση 19.05: Με ψυχραιμία αντιμετωπίζουν το περιστατικό στον Έβρο στο ΓΕΕΘΑ και στο ΓΕΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Militaire.gr το επεισόδιο θα αντιμετωπιστεί όπως «αντιμετωπίζονταν πάντα αυτά τα θέματα», πριν την σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τους Τούρκους.

Σύμφωνα με τις ανεπίσημες πληροφορίες που υπάρχουν το επεισόδιο έχει πρωταγωνιστές 4 Τούρκους στρατιωτικούς.

Δύο απ΄ αυτούς συνελήφθησαν από ελληνική περίπολο και οι άλλοι δύο διέφυγαν.

Στρατιωτικές πηγές διαψεύδουν ότι υπήρξαν πυροβολισμοί από την μία ή την άλλη πλευρά.

Αυτό που μένει να διευκρινιστεί είναι οι συνθήκες υπό τις οποίες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι Τούρκοι.

Είναι προφανές από τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής ότι η Αθήνα δεν λειτουργεί με λογική αντιποίνων για όσα έκανε το καθεστώς Ερντογάν με την περίπτωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Σύμφωνα με κάποιες πηγές μάλιστα έχει ήδη υπάρξει επαφή σε υψηλό επίπεδο με την τουρκική πλευρά στην οποία εστάλη το μήνυμα ότι η Ελλάδα λειτουργεί με άλλο σκεπτικό.

Ενημέρωση 19.34: Στην Τουρκία επαναπροωθήθηκαν οι δύο στρατιωτικοί που είχαν συλληφθεί από ελληνική περίπολο στη θέση «Μελισσοκομείο», νότια των Φερών Έβρου.

Το περιστατικό έλαβε χώρα περίπου στις 11 το πρωί, όταν σύμφωνα με πληροφορίες από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, μία ελληνική περίπολος εντόπισε σε ελληνικό έδαφος έναν οπλισμένο Τούρκο στρατιωτικό, ενώ στη συνέχεια τέθηκε υπό κράτηση και ένας δεύτερος έφεδρος αξιωματικός που φέρεται να αναζητούσε τον πρώτο.

Οι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί μεταφέρθηκαν άμεσα σε γειτονικό φυλάκιο και μετά από συνεννοήσεις μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας σε ανώτατο στρατιωτικό και πολιτικό επίπεδο αποφασίστηκε η μεταφορά τους στο Τελωνείο Κήπων και η παράδοση τους στη γειτονική χώρα.

Δείτε τι μετέδωσε το Euronews:

Σχετικά άρθρα