Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα για 16.000 ανέργους

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα για 16.000 ανέργους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΕΣΠΑ, ΟΑΕΔ, Υπουργείο Εργασίας,

Περίπου 16.000 άνεργοι, κυρίως χαμηλών τυπικών προσόντων , αναμένεται να ωφεληθούν από το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ με την ονομασία «Επιταγή κατάρτισης ανέργων σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας με υποχρεωτική εγγυημένη απασχόληση».

Το πρόγραμμα που εγκρίθηκε από το υπουργείο Εργασίας, προβλέπει δράσεις για απασχόληση ανέργων κυρίως με χαμηλά τυπικά προσόντα και δεξιότητες, μέσω συνδυασμένων δράσεων κατάρτισης, πρακτικής άσκησης, πιστοποίησης και απασχόλησης, σε κλάδους που αποτελούν αναπτυξιακές προτεραιότητες της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με το εγκεκριμένο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει θεωρητική κατάρτιση, πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας, πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων, και εγγυημένη απασχόληση μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Ως προϋπολογισμός (δημόσια δαπάνη) των προς ένταξη πράξεων ορίζεται συνολικά το ποσό των 112 εκατ. ευρώ.

Οι προτάσεις υποβάλλονται έως τις 15/07/2014 σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή (στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» στη διεύθυνση Κοραή 4, 105 64 Αθήνα, τις ώρες 9.00 – 14.00, όλες τις εργάσιμες ημέρες. Οι προτάσεις είναι δυνατόν να υποβληθούν και ταχυδρομικώς, με ημερομηνία υποβολής την ημερομηνία αποστολής.

Η αξιολόγηση, που πραγματοποιείται με βάση τα εγκεκριμένα από την Επιτροπή Παρακολούθησης κριτήρια, θα είναι άμεση.

Σχετικά άρθρα