Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ψάχνουν για θαμμένο θησαυρό στην Αμφίπολη και οι ντόπιοι… γελάνε!

Ψάχνουν για θαμμένο θησαυρό στην Αμφίπολη και οι ντόπιοι… γελάνε!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμφίπολη, Θησαυρός, Σέρρες,

Μια πολυμελής παρέα Σερραίων και Θεσσαλονικέων ψάχνει σαν τρελή να βρει έναν φημολογούμενο χαμένο θησαυρό, στα χωράφια έξω από τη Σκοπιά του δήμου Αμφίπολης στο νομό Σερρών και οι ντόπιοι κάνουν πλάκα μαζί τους, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι το μόνο που θα βρουν είναι… “αέρας κοπανιστός”.

Με μεγάλα σκαφτικά μηχανήματα διασχίζουν κάθε ημέρα το χωριό για να πάνε στα χωράφια. Εκεί ανοίγουν τον έναν πίσω από τον άλλο μεγάλους λάκκους, πράγμα που προκαλεί επιπλέον σχόλια από τους κατοίκους, όπως “δεν σκάβουν κάτω από σημάδια, δέντρα ή μεγάλες πέτρες, αλλά οργώνουν άσκοπα τα έγκατα της γης, ανοίγοντας τεράστιους λάκκους πολλών μέτρων βάθους”.

Αν και οι ακούραστοι “κυνηγοί” του θησαυρού, που για τις εκσκαφές τους έχουν λάβει σχετικές άδειες από τις αστυνομικές αρχές και την ΚΗ’ Εφορία Αρχαιοτήτων, συνεχίζουν απτόητοι την αναζήτησή τους, είναι και η κρίση που ωθεί τους ανθρώπους σε τέτοιες “περιπέτειες”, εντούτοις οι χωρικοί επιμένουν ότι δεν έχουν ακούσει καμία ιστορία για θησαυρό στον τόπο τους.

Σχετικά άρθρα