Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΕΛΣΤΑΤ: Ξανανοίγει η υπόθεση διόγκωσης του ελλείμματος

ΕΛΣΤΑΤ: Ξανανοίγει η υπόθεση διόγκωσης του ελλείμματος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανδρέας Γεωργίου, Διόγκωση Ελλείμματος, ΕΛΣΤΑΤ, Ζωή Γεωργαντά,

Τη διενέργεια περαιτέρω ανάκρισης αναφορικά με την υπόθεση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) και τις καταγγελίες της πανεπιστημιακού και τότε μέλος της ΕΛΣΤΑΤ, Ζωής Γεργαντά, για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος το 2009, προκειμένου η χώρα να ενταχθεί στο μηχανισμό στήριξης, διατάζει με βούλευμά του το συμβούλιο Εφετών της Αθήνας.

Η δικογραφία που είχε σχηματιστεί δεν θα οδηγηθεί στο αρχείο, όπως είχε ζητήσει ο εισαγγελέας, καθώς το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών υποστηρίζει πως η υπόθεση να επιστρέψει σε ανακριτή, για να διερευνηθεί περαιτέρω.

Για την υπόθεση έχουν κατηγορηθεί, σύμφωνα με τις καταγγελίες της Ζ. Γεωργαντά, ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου και δύο ακόμα στελέχη της Αρχής, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην «σκόπιμη και εν μέσω πιέσεων, της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Αρχής, με μη επιστημονικές μεθόδους διόγκωση του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009 από περίπου 12-13% σε 15,4%, με στόχο να επιβληθούν στη χώρα περισσότερα και σκληρότερα δημοσιονομικά μέτρα».

Μάλιστα, τις εν λόγω καταγγελίες είχε επιβεβαιώσει ενώπιον του εισαγγελέα και ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Νίκος Λογοθέτης, υποστηρίζοντας μάλιστα πως ήδη είχε ενημερώσει για το όλο θέμα και την τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Σχετικά άρθρα